Nooit draait het leven om Mona. Dat maakt dit complexe drama waarin ze centraal staat juist zo meeslepend.
play

7,5 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Nederland
100 Min Nederland

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

Regie
Sabine Lubbe Bakker
Niels van Koevorden
Cast
Wine Dierickx, Stefan Perceval, Tom Vermeir, Valentijn Dhaenens, Tijmen Govaerts, Greet Verstraete, Tanya Zabarylo.
Release
26.09.2020
Release NL
10.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie en scenario: Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden | Cast: Tanya Zabarylo (Mona), Tom Vermeir (Vincent), Wine Dierickx (Marie), Valentijn Dhaenens (Louis), Olivia Landuyt (jonge Mona), Tijmen Govaerts (Alexander), Stefan Perceval (Marcus), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2020

Nadat haar biologische moeder is overleden in een auto-ongeluk, mag Mona de nieuwe vrouw van haar vader 'mama' noemen. Deze Marie doet haar welgemeende best om in haar nieuwe gezin geaccepteerd te worden, maar heeft ook een moeilijke kant die ze uiteindelijk niet kan blijven verbergen. Ernstig depressieve buien. Als oudste dochter in het gezin voelt Mona zich verantwoordelijk om de goede vrede te houden, en dat tekent de rest van haar leven. Kom Hier Dat Ik U Kus is de onvermijdelijke verfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck.

Mona is geen typische hoofdpersoon. De Vlaamse lijkt haar leven in dienst van anderen te leven: ze zegt wat anderen willen horen, gedraagt zich ondergeschikt naar mensen die het al moeilijk genoeg hebben in het leven en zal nooit van zich afbijten. Haar stiefmoeder kampt met een geestesziekte, haar vriend leeft het egocentrische bestaan van een succesvol schrijver en haar baas is een maniakale toneelregisseur die snel gekwetst is. Is een vrouw die haar leven in dienst stelt van anderen en haar gevoel niet laat spreken, wel een boeiende hoofdpersoon? Jazeker wel.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Kom hier dat ik u kus

acties