Even een lekker coronasnoepje, met de complimenten van Pedro Almodóvar.
play

7,6 details

  • 30 Min
  • Korte film
  • Drama
  • Spanje
30 Min Spanje

The Human Voice is een korte film van Pedro Almodóvar, gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw. Een vrouw (Tilda Swinton) komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk.

Regie
Pedro Almodóvar
Cast
Tilda Swinton, Agustín Almodóvar, Miguel Almodóvar.
Release
03.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Pedro Almodóvar | Scenario: Pedro Almodóvar en Jean Cocteau | Cast: Tilda Swinton (Vrouw), Agustín Almodóvar, Miguel Almodóvar, Pablo Almodóvar, Diego Pajuelo, Carlos García Cambero, Dash (de hond) | Speelduur: 30 minuten | Jaar: 2020

Pedro Almodóvar stond al bijna klaar om te filmen toen corona uitbrak. Gelukkig had het project maar weinig mensen op de set nodig en kon hij vrij snel alsnog aan de gang. De Spanjaard had zijn eigen bewerking geschreven van het toneelstuk 'La Voix Humaine' van Jean Cocteau, dat eerder ook al eens was verfilmd door First Blood-regisseur Ted Kotcheff met Ingrid Bergman in de hoofdrol. En eigenlijk veel vaker al. Wat maakt dan een nieuwe vertolking van Spaanse mooifilmer Almodóvar een aanwinst? Twee woorden: Tilda Swinton.

De Spaanse filmmaker maakt hiermee zijn eerste Engelstalige film, zij het een korte. Hij speelt in Spanje, bevat Spaanse personages - gespeeld door acteurs met de achternaam Almodóvar - maar het overgrote deel van de dialoog, of ja monoloog eigenlijk, is in het Engels. We horen vooral Swinton telefoneren met een geliefde die haar heeft verlaten en tot wanhoop heeft gedreven. Verder schuifelt de enigmatische bordercollie Dash hier en daar door de kamer, een hond die zijn mannelijke baasje enorm mist.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Human Voice

acties