The Ice Road

The Ice Road (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Ice Road is een nieuwe actiethriller geregisseerd en geschreven door Jonathan Hensleigh, de regisseur van The Punisher en Bulletproof Gangster. Deze film is sinds tien jaar pas weer zijn eerste werk als regisseur.
Wanneer er in de film een instorting gebeurt in de mijnen in het afgelegen noorden van Canada, komen er mijnwerkers vast te zitten. Jim Goldenrod (Laurence Fishburne) moet nu de geschikte chauffeurs zien te regelen om vrachtwagens met reddingsmaterialen naar de mijn te brengen om de mijnwerkers te reden voor hun zuurstof opraakt. Voor de missie vindt hij chauffeurs Mike McCann (Liam Neeson) met zijn door de oorlog getraumatiseerde broer Gurty (Marcus Thomas) en de ex gevangene Tantoo (Amber Midthunder). Deze groep moet een reis afleggen over onstabiele ijsvlaktes, waar ze met zware vrachtwagens overheen moeten zien te reizen, voor het te laat is voor de mijnwerkers.
Deze film weet ondanks wat onnodige lange scenes in het begin toch voor een spannende film te zorgen. De personages moeten onder tijdsdruk een reis maken door onbetrouwbare ijs natuurgebieden, waar de kleinste fout het ijs al kan doen breken. Zo weet de film een goede spanning te behouden.
De ijs natuurgebieden zijn op een passende manier in beeld gebracht. Helaas vallen de visuele effecten wel tegen als er een explosie of brekend ijs in de film naar voren komt. Hierdoor verliest de film wel wat van zijn geloofwaardigheid.
De meeste van de filmcast leveren ook allemaal goed en passend acteerwerk. Door de grootte van de cast zorgen ze ook voor wat meer tensie, want zo zijn er meer personages die de trip over de wankelende ijswegen waarschijnlijk niet overleven.