nu in de bioscoop

The Ice Road (2021)

Oerdegelijke actiefilm laat het ijs angstvallig kraken onder de zware vracht die Liam Neeson moet vervoeren.
play

5,1 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Avontuur
  • Drama
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Nadat in het afgelegen noorden van Canada een diamantmijn instort, is het aan Ice Road Trucker Mike (Liam Neeson) om een ogenschijnlijk onmogelijke reddingsmissie te begeleiden. Om de wanhopige mijnwerkers te redden moet het team een bevroren meer trotseren. Helaas is de dooi niet het enige grote gevaar dat intreedt…

Regie
Jonathan Hensleigh
Cast
Liam Neeson, Laurence Fishburne, Benjamin Walker, Holt McCallany, Amber Midthunder, Matt McCoy, Matt Salinger, Adam Hurtig, Martin Sensmeier, Marcus Thomas, Paul Essiembre, Arne MacPherson, Bradley Sawatzky, Chad Bruce, Josh Strait, Bj Verot, Lauren Cochrane, Steve Pacaud, Marshall Williams, Gabriel Daniels, Mike Vaughn.
Release
18.08.2021
Release NL
19.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Hensleigh | Scenario: Jonathan Hensleigh | Cast: Liam Neeson (Mike McCann), Marcus Thomas (Gurty McCann), Amber Midthunder (Tantoo), Benjamin Walker (Tom Varnay), Holt McCallany (Lampard), Laurence Fishburne (Jim Goldenrod), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2021

Naar verluidt is de Amerikaanse versie van House of Cards ooit ontstaan op basis van een combinatie van Netflix-kijkcijfers. Op de streamingdienst werden films van David Fincher, films met Kevin Spacey en de gelijknamige Britse televisieserie bovengemiddeld goed bekeken, dus was een optelsom van die elementen een veilige gok voor de eerste door Netflix geproduceerde serie. The Ice Road lijkt op zijn beurt te zijn gemaakt vanuit een peiling die laat zien dat verstokte kijkers van het televisieprogramma Ice Road Truckers (over vrachtwagenchauffeurs die over bevroren ijsvlaktes rijden) ook een zwak hebben voor Liam Neeson-actiefilms. Maar zelfs als The Ice Road zou zijn gemaakt vanuit zo'n cynische optelsom, is het eindresultaat een oerdegelijke film die tamelijk oprecht lijkt in zijn bewondering voor mensen die dit gevaarlijke werk durven te verrichten.

The Ice Road biedt een dubbele dosis blauwe boorden met vrachtwagenchauffeurs die worden ingezet om mijnwerkers te redden. Wanneer in een noordelijke Canadese regio een mijn instort, is een boor nodig waarmee de gevangenzittende mijnwerkers kunnen worden bevrijd. Die moet echter van ver komen terwijl de beperkte hoeveelheid zuurstof ervoor zorgt dat de klok ongenadig doortikt. Aldus neemt een konvooi van drie vrachtwagens de snelste route: over het ijs. De winter is echter al voorbij, dus het ijs is lang niet zo dik als wenselijk voor deze zware voertuigen en hun vracht, waardoor de risico's aanzienlijk zijn. Het is dan ook niet zonder reden dat de drie vrachtwagens dezelfde inhoud hebben. Er wordt namelijk rekening mee gehouden dat er onderweg weleens iets kan voorvallen en niet iedereen op de bestemming aankomt.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Ice Road Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Ice Road

acties