nu in de bioscoop

Surge (2020)

Een film waarbij je meeleeft met de hoofdpersoon, of je wilt of niet.
play

5,8 details

  • 105 Min
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigd Koninkrijk
105 Min Verenigd Koninkrijk

Joseph (Ben Whishaw) zit vast in een leven van routine, verstoken van emotie of betekenis. Zijn isolement en frustratie maken hem kwetsbaar en eenzaam. Een impulsieve daad van verzet leidt tot een rigoureuze gedaanteverandering en een razende versie van Joseph is ontketend. Hij begint aan een roekeloze zwerftocht door Londen, een pad van chaos en verwarring achterlatend. Surge volgt van zeer nabij de aangrijpende metamorfose van een ongelukkige jonge man die zijn eigen geest niet meer de baas is.

Regie
Aneil Karia
Cast
Ben Whishaw, Paul Blackwell, Laurence Spellman, Ellie Haddington, Chris Coghill, Jack Pierce, Bradley Taylor, Pete Meads, Muna Otaru, Stacha Hicks, Hammed Animashaun, Ryan McKen, Jasmine Jobson, Bogdan Kominowski, Ian Gelder, Lucy Thackeray, Nish Nathwani, Ray Calleja.
Release
26.01.2020
Release NL
16.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Aneil Karia | Scenario: Rupert Jones, Rita Kalnejais en Aneil Karia | Cast: Ben Whishaw (Joseph), Ellie Haddington (Joyce), Ian Gelder (Alan), Jasmine Jobson (Lily), Laurence Spellman (Scott), Ryan McKen (Emre), Muna Otaru (Adaeze), Bradley Taylor (Patrick), Ranjit Singh Shubh (Jonathon), (Chris Coghill as Hamish) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2020

Alles drukt op Josephs gemoedsrust. Zijn werk als beambte bij de incheckbalie op het vliegveld is eentonig, zijn ouders kennen alleen de emotie teleurstelling, en zijn buurman sleutelt elke avond aan een quad. Uren aan een stuk klinken er motorgeluiden. Vroem-vroem-vroem! Joseph is muizig en intens tegelijk. Hij spreekt nauwelijks, maar zijn slikgeluid is oorverdovend en hij bijt op alles wat hij in zijn mond steekt. Of het nou een vork is of een drinkglas. Tot hij op zijn breekpunt komt, en dan begint de dag waarop alles anders wordt.

Joseph berooft een bank om een stekkertje te kunnen kopen. Het is eigenlijk niet helemaal zeker of hij aan een psychose lijdt, of dat dit de eerste dag van zijn leven is waarop hij eigenlijk in zijn normale doen is. Maar hij kan niet meer handelen volgens wat we allemaal normaal, of in sommige gevallen überhaupt betamelijk, vinden. En dat maakt van Surge een intense ervaring, die soms misselijkmakend is en soms glorieus, en heel vaak een beetje van allebei tegelijk.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Surge

acties