Pari (2020)

Fire is my child.

7,1 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Griekenland
  • Frankrijk
  • Nederland
  • Bulgarije
101 Min Griekenland

In dit aangrijpend familiedrama, waarin de Iraanse Pari en haar man naar Athene reizen op zoek naar hun vermiste zoon Babak, komt het aan op de innerlijke kracht en het doorzettingsvermogen van Pari. Wanneer de Iraanse Pari en haar man hun studerende zoon in Athene opzoeken, stranden ze al gelijk op de luchthaven, tevergeefs wachtend op Babak die hen zou komen ophalen. In deze voor hen vreemde omgeving is het traditionele moslimkoppel aangewezen op het beetje Engels dat Pari spreekt. Al hun pogingen om te achterhalen waar hun zoon zich bevindt eindigen in een dood spoor, maar Pari voelt instinctief dat opgeven geen optie is. In haar zoektocht volgt ze de voetsporen van het rebelse leven van haar verdwenen zoon, waarin Pari niet alleen haar kind probeert te vinden maar ook zichzelf.

Regie
Siamak Etemadi
Cast
Bijan Daneshmand, Romanna Lobats, Lena Kitsopoulou, Josh Burford, Melika Foroutan, Sofia Kokkali, Lefteris Tsatsis, Aspasia Kokosi, Argyris Pandazaras, Dimitris Xanthopoulos, Marianthi Pantelopoulou, Kimonas Kouris, Efthalia Papacosta, Vassilis Koukalani.
Release
25.02.2020
Release NL
14.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Siamak Etemadi | Scenario: Siamak Etemadi | Cast: Melika Foroutan (Pari), Shahbaz Noshir (Farrokh), Sofia Kokkali (Zoe), Argyris Pandazaras (Anarchist), Lena Kitsopoulou (Nawal), Bijan Daneshmand (Ahmadi), Vassilis Koukalani (Mr. Bagheri), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2020

Begeleid door haar stuurse echtgenoot, zet de gedweeë Iraanse Pari voet aan Griekse grond. Ze komt haar studerende zoon Babak opzoeken. Maar hij komt niet opdagen op het vliegveld om Pari en stiefvader Farrokh op te halen. Hij blijkt ook al maanden niet meer in zijn appartement te zijn geweest of op de universiteit. Pari móét weten waar hij is. De enige aanwijzing die ze kan vinden is een hoofdletter A met een rondje eromheen getekend, op een afgescheurde pagina poëzie.

Voor zijn speelfilmdebuut schreef de in Griekenland woonachtige Siamak Etemadi een verhaal dat in zijn geboorteland nooit kan worden vertoond. Niet omdat Pari op enige manier expliciet kritisch is op het Iraanse regime, maar vanwege wat hij laat zien. Zijn hoofdpersoon neemt in privé haar hoofddoek af en we zien een flashback waar ze borstvoeding geeft. Ook begeeft ze zich in enkele van de extreemste uitwassen van de Griekse samenleving om naar haar zoon te zoeken. Zo bezoekt ze een punkconcert in een kraakpand met een lesbische anarchist, die ook nog eens een kus van haar steelt. Filmmakers zijn verbannen om minder.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Pari

acties