Bloody Nose, Empty Pockets
Niets is wat het lijkt in deze nepdocu over de laatste dag van een kroeg in Las Vegas.
play

7,8 details

  • 98 Min
  • Documentaire
  • Drama
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

In Las Vegas bevindt zich een bar met de veelzeggende naam 'The Roaring 20s'. Een plek waar een doorsnee van de samenleving samenkomt: oud, jong, wit, zwart, vrouw, man – en alles daartussenin. Om te drinken, te praten, ruzie te maken of te lachen. Om de eenzaamheid te verdrijven en zich aan elkaar te verwarmen. Voor veel vaste bezoekers is de bar een tweede huiskamer; voor Michael, een aan lagerwal geraakte acteur die na sluitingstijd het café schoonmaakt, zijn enige. Maar hij en de vaste klanten moeten de realiteit onder ogen zien: het café sluit binnenkort voorgoed zijn deuren.

Regie
Bill Ross IV
Turner Ross
Cast
Shay Walker, Michael Martin.
Release
24.01.2020
Release NL
26.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Bill Ross IV en Turner Ross | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2020

Wie wel eens een museum binnenstapt heeft het vast wel eens meegemaakt. Een sceptische bezoeker staart naar een schilderij en steekt zijn of haar mening niet onder stoelen of banken. "Belachelijk, dat geklieder kan zelfs een kind." De sfeer slaat om zodra het bordje naast het werk wordt gelezen. Het blijkt om een bekende kunstenaar te gaan en opeens heeft het schilderij toch de interesse van de aanschouwer. Tja, die Picasso is toch niet voor niets een beroemd schilder, dus het moet wel een interessant werk zijn.

Precies dit gevoel bekruipt je wanneer je meer leest over de achtergrond van de als documentaire gepresenteerde Bloody Nose, Empty Pockets. Zo op het eerste gezicht is het een plotloze registratie van het laatste etmaal van een geliefde kroeg in Las Vegas. De vaste bezoekers schuiven nog één keer aan, wisselen anekdotes uit en naarmate de alcohol rijkelijker vloeit wordt het geouwehoer steeds slapper. The Roaring 20's, zoals de bar heet, heeft zijn beste tijd gehad en de tijden zijn aan het veranderen. Maar voor velen was het een tweede thuis en zijn er vriendschappen voor het leven gesloten. Je kent het wel.

videotrailers & clips