Advokatas (2020)

Litouwse advocaat beleeft gayromance met Syrische vluchteling ondanks verschil in golflengte.
play

6,3 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Litouwen
97 Min Litouwen

Marius is een succesvolle advocaat in Vilnius. Hij raakt via een chatroom geobsedeerd met Ali, een aantrekkelijke Syrische vluchteling in Belgrado. De rijke Marius heeft een bruisend sociaal leven, gevuld met culturele ervaringen. Ondanks alle voorspoed voelt hij een leegte en een groot gemis in zijn leven. Litouwen en Servië liggen niet ver van elkaar, maar kunnen ze hun weg vinden door de kloof die hun uiteenlopende levens van elkaar scheidt? En hoe gaan ze om de obstakels van de fysieke grenzen die tussen hen in staan?

Alt titel
The Lawyer
Regie
Romas Zabarauskas
Cast
Darya Ekamasova, Denisas Kolomyckis, Aiste Dirziute, Simonas Mozura, Eimutis Kvosciauskas, Dogac Yildiz, Dominykas Vaitiekunas, Clotilde Rigaud, Miroslav Marjanovic, Neringa Bulotaite.
Release
27.03.2020
Release NL
04.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Romas Zabarauskas | Scenario: Romas Zabarauskas | Cast: Eimutis Kvosciauskas (Marius), Dogac Yildiz (Ali), Darya Ekamasova (Darya), Aiste Dirziute (Emilija), Denisas Kolomyckis (Lukas), Danilas Pavilionis (Pranas), Naglis Bierancas (Linas), Simonas Mozura (Aurimas), Neringa Bulotaite (Mama), Sonata Visockaite (Teta), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2020

Marius houdt zichzelf en anderen graag voor dat hij een traditionele inborst heeft en een langdurige relatie wil. Intussen deelt hij graag het bed met de ene man na de andere, en iedereen weet het. Hij is een bedrijfsadvocaat in Litouwen, niet bepaald het meest homovriendelijke land. Vlak voordat hij te horen krijgt dat zijn vader overleden is, ontmoet hij via een webcamsite een Syrische vluchteling die in Belgrado verblijft. Het klikt. Maar als Marius hem in Servië opzoekt, beginnen steeds meer onderdelen van zijn leven te ontrafelen.

Als Marius wordt gevraagd om rechtszaken op zich te nemen die buiten zijn expertise vallen, voelt hij zich niet langer gevleid, maar nutteloos. Betekenisloze seks geeft ook niet meer het plezier van voorheen. Als blijkt dat Ali hoopt op hulp om naar Duitsland verder te gaan, kan de advocaat niet meer zo makkelijk wegkijken. Gaan de gevoelens voor deze vluchteling dieper dan hij gewend was? De eerste helft van The Laywer legt vooral een midlifecrisis bloot, in de tweede helft bloeit een romance op.

videotrailers & clips