Un triomphe (2020)

Soms is een anekdote interessanter dan de film die eruit voorkomt.
play

6,7 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Om toch maar rond te komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een ​​theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het daar aanwezige acteertalent, besluit hij om samen met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op de planken brengen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Alt titel
The Big Hit
Regie
Emmanuel Courcol
Cast
Kad Merad, Marina Hands, Laurent Stocker, Pierre Lottin, Catherine Lascault, Yvon Martin, Aleksandr Medvedev, David Ayala, Lamine Cissokho, Sofian Khammes, Thierry de Carbonnières, Adama Bathily, Saïd Benchnafa, Wabinlé Nabié, Brigitte Froment, Vladimir Golicheff, Mathilde Courcol-Rozès, Sandie Masson.
Release
28.08.2020
Release NL
23.09.2021
Release DVD
05.01.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmanuel Courcol | Scenario: Khaled Amara, Emmanuel Courcol en Thierry de Carbonnières | Cast: Kad Merad (Étienne Carboni), David Ayala (Patrick Le Querrec), Lamine Cissokho (Alex), Sofian Khammes (Kamel Ramdane), Pierre Lottin (Jordan Fortineau), Wabinlé Nabié (Moussa Traoré), Aleksandr Medvedev (Boïko), Saïd Benchnafa (Nabil Jouhari) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2020

Als we Étienne ontmoeten, is zijn carrière bepaald niet meer wat ie geweest is. Vroeger speelde hij in grote toneelstukken met belangrijke gezelschappen, maar hij had ook iets te veel passie. Sinds hij daar niet meer aan de bak komt, klust hij bij door de Haka-dans van de Nieuw-Zeelandse Maori cultureel te exploiteren. Hij geeft workshops aan zakenlui die blijkbaar hun woede ergens in kwijt moeten. Opeens blijkt een oude vriend hem te kunnen gebruiken als invaller. Hij mag aan de slag als theaterdocent in een gevangenis; leer ze een beetje parabels opvoeren, geen ingewikkelde klus. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Al snel staat Étienne in het kantoor van de directeur te smeken om Samuel Becketts absurdistische meesterwerk 'Wachten op Godot' op te voeren met de gedetineerden. Want dat zijn tenminste lui die weten wat wachten is! En ze hebben iets rauws, iets authentieks wat theateracteurs allang kwijt zijn. Eerst moet hij echter nog die bajesklanten zelf ervan zien te overtuigen dat ze wat in huis hebben. En als je denkt dat je dan wel weet waar het verhaal naartoe gaat, zou je het zomaar mis kunnen hebben.

videotrailers & clips