Mandibles

Mandibles (2020)

Twee vrienden gaan op reis en nemen mee: een koffertje en een hele grote vlieg.
play

7,0 details

  • 77 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Frankrijk
  • België
77 Min Frankrijk

Jean-Gab en Manu, beiden niet het grootste licht, vinden in de kofferbak van hun auto een gigantische vlieg. Het duurt niet lang voordat ze op het lumineuze idee komen het beest te trainen, in de hoop er bakken met geld mee te verdienen. Mandibules is de nieuwste film van Quentin Dupieux (Deerskin), koning van het absurdisme

Regie
Quentin Dupieux
Cast
Bruno Lochet, Adèle Exarchopoulos, India Hair, Grégoire Ludig, Coralie Russier, Dave Chapman, David Marsais, Roméo Elvis, Raphaël Quenard, Thomas Blanchard, Marius Colucci, Pablo Beugnet, Philippe Dusseau, Jean-Paul Solal, Marie Narbonne, Gaspard Augé, Jézabel Marques.
Budget
$ 4.900.000
Release
05.09.2020
Release NL
24.06.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Quentin Dupieux | Scenario: Quentin Dupieux | Cast: Grégoire Ludig (Manu), David Marsais (Jean-Gab), Adèle Exarchopoulos (Agnès), Bruno Lochet (Gilles), e.a. | Speelduur: 74 minuten | Jaar: 2020

Wie een film van Quentin Dupieux ziet, vraagt zich nadien waarschijnlijk af: "waar heb ik zojuist naar zitten kijken?". Met een oneliner kun je vaak al het volledige verhaal van Dupieuxs films beschrijven. Na de absurdistische Réalité (2014) en Le Daim (2019, in Nederland uitgebracht als Deerskin), komt de Franse regisseur nu met Mandibules. Wederom een film met een flinterdun verhaaltje en veel absurditeit ter compensatie.

De film start met een vrolijk deuntje. De onbezorgde toon is direct gezet. Manu heeft één klus te klaren. Een koffertje brengen naar ene Michel-Michel, meer niet. De inhoud? Die gaat hem niks aan. Hij jat een auto en vertrekt. Onderweg pikt hij zijn vriend Jean-Gab op, zodat hij kan helpen bij het voltooien van deze taak. Zodoende gaan de twee simpele zielen op pad. Onderweg horen ze een geluid uit de kofferbak komen. Wat ligt daarin? Een vlieg. Niet zomaar een vlieg. Nee. Echt een hele, hele, hele grote vlieg. Wauw, zo hé. Echt schrikken doen ze niet, maar de eurotekens verschijnen in de wazige ogen van de twee kameraden. Met zo'n reuzevlieg is vast veel geld te verdienen. Ze worden rijk! Ze weten alleen nog niet hoe. Ze besluiten het beest maar als huisdier te verzorgen en op te voeden. Wat eet hij veel zeg.

videotrailers & clips