Slalom

Slalom (2020)

Dit Franse coming-of-agedrama gaat je niet in de koude kleren zitten. Noée Abita is uitstekend gecast.
play

7,0 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
92 Min Frankrijk

Lyz, een 15-jarige middelbare scholier is toegelaten tot de prestigieuze skischool van ex-kampioen Fred en zijn partner Lilou. Op de school worden de toekomstige Olympische kampioenen van Frankrijk opgeleid. Fred maakt het tot zijn persoonlijke doel Lyz zijn ster te laten worden. Onder zijn invloed moet Lyz meer doorstaan dan alleen de fysieke en emotionele druk van de zware training want Fred overschrijdt meerdere malen een verboden lijn. Is ze in staat te ontsnappen aan zijn dwingende greep ?

Regie
Charlène Favier
Cast
Jérémie Renier, Frédéric Epaud, Muriel Combeau, Marie Denarnaud, Catherine Marchal, François Godart, Dominique Thomas, Noée Abita, Maïra Schmitt, Axel Auriant, Michaël Vander-Meiren, François Briault.
Release
29.08.2020
Release NL
07.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Charlène Favier | Scenario: Charlène Favier, Antoine Lacomblez en Marie Talon | Cast: Noée Abita (Lyz Lopez), Jérémie Renier (Fred), Maïra Schmitt (Justine), Muriel Combeau (Catherine), Marie Denarnaud (Lilou), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2020

Wie ooit Trust (2010) van regisseur David Schwimmer heeft gezien, weet dat seksueel misbruik in sommige gevallen een bemoeilijkende factor kent: het minderjarige slachtoffer krijgt gevoelens voor de volwassen dader. Iets vergelijkbaars is aan de hand in Slalom, een Frans coming-of-agedrama dat je niet in de koude kleren gaat zitten.

Centraal staat de vijftienjarige Lyz Lopez, een meisje met grote plannen: ze wil Europees kampioen skiën worden. En dus voegt ze zich bij de nationale equipe van Frankrijk, die onder leiding staat van coach Fred. Die laatste is nogal streng voor zijn pupillen, omdat hij op die manier hoop het maximale uit hen te halen. Of Lyz al een keer ongesteld is geworden? Fred moet dat soort dingen natuurlijk wel weten, in het belang van de training, die zoveel mogelijk om de maandelijkse cyclus heen gepland zal worden.

videotrailers & clips