Meskina

Meskina (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Meskina is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Daria Bukvic. Ze is meer bekend van haar werk in de toneelwereld. Dit is pas de eerste film die ze geregisseerd heeft
De film gat over de dertigjarige Leyla (Maryam Hassouri) een single vrouw zonder kinderen of echte carrière. Hierom wordt ze gezien als de Arabische term ‘Meskina’ wat staat voor een zielig geval. Om aan deze titel te ontsnappen, probeert ze haar leven om haar eigen manier te leiden.
Dat deze film geregisseerd is door een beginnende regisseur, die ook werkt met een script dat geschreven is door beginnende scriptschrijvers valt soms helaas nog wel aan de film terug te zien. Met deze film probeerde ze het standaardtype van het buitenlandse personage uit een romantische komedie te mijden. Ondanks dat dit ze gelukt is, heeft de film verder nog genoeg clichés uit een romantische komedie. Deze film komt verder wat over als de film Crazy Rich Asians, waar de Aziatische cast van de filmwereld ervoor koos om hun eigen film te maken.
De film speelt leuk met het actuele onderwerp van de multiculturele samenleving van Nederland en komt zo positief op voor de Marokkaanse acteurs uit Nederland. Verder geven ze ook wendingen aan de klassieke sprookjes door deze in een meer actueel en multicultureel jasje te stoppen. Zo is deze film leuker voor een jong publiek, die zelf ook in een multiculturele samenleving opgroeien.
Dat de filmcast plezier heeft gehad bij het maken van deze film valt wel terug te zien aan hoe ze overkomen in de film. De film is gevuld met veel bekende Marokkaanse Nederlandse acteurs.