Meskina (2021)

Eindelijk een romkom met een goed hart over de moderne Marokkaanse vrouw die geen kerel nodig heeft om gelukkig te zijn.

5,2 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Nederland
94 Min Nederland

Meskina is een sprankelende moderne komedie over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.

Cast
Maryam Hassouni, Nasrdin Dchar, Najib Amhali, Rachida Iaallala, Bilal Wahib, Vincent Banic, Oscar Aerts, Jouman Fattal, Soundos El Ahmadi, Olaf Ait Tami, Arminé Telimi, Robert-Jan Bartels, Nora Akachar.
Release
22.07.2021
Release NL
22.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Daria Bukvić | Scenario: Fedou El Akchaoui en Ernst Gonlag | Cast: Maryam Hassouni (Leyla), Jouman Fattal (Malika), Nasrdin Dchar (Amin), Soundos El Ahmadi (Amira), Oscar Aerts (Klaas), Vincent Banić (Fabian), Olaf Ait Tami (Abdelkarim), Fadua El Akchaoui (Fatima), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2021

De Marokkaanse Nederlander komt er nou niet bepaald goed vanaf als je af moet gaan op diverse films en televisieseries. Dat we nu echt eens met deze vooroordelen moeten afrekenen wordt wel duidelijk in de openingsscène van de romantische komedie Meskina. Twee Marokkaanse jongemannen zijn merkbaar nerveus, parkeren hun auto op een onheilspellende plek en rommelen in de kofferbak. Nee, ze zijn hier niet bezig met criminele praktijken zoals ongetwijfeld een deel van de bioscoopgangers zal denken, maar zijn bloednerveus en in hun apenpakkies uitermate ongemakkelijk voor een typisch Marokkaanse bruiloft. Zo een met alle toeters en bellen.

De uit de Balkan afkomstige filmmaker Daria Bukvić en bedenkster en cabaretière Soundos El Ahmadi hebben - geheel terecht - nu eens geen zin in het zoveelste clichéverhaal over Marokkanen. Maar in de trant van My Big Fat Greek Wedding zijn ze niet bang om de gemeenschap flink op de hak te nemen. Onderwerpen als een overbeschermende moeder, protserige met veel blingbling omgeven bruiloften, roddelende vrijgezelle tantes met veel te veel vrije tijd en een heel netwerk aan potentiële huwelijkspartners komen uiteraard wel voorbij. Maar verder hebben we te maken met een flink verkaaste Marokkaanse familie, woonachtig in een saaie rijtjeswoning in Almere, waar een portret van Willem-Alexander het behang siert.

alle artikelen (1)

Meskina Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Meskina

acties