Ontroerende, boeiende, fictieve samenkomst van Malcolm X, Muhammad Ali, Sam Cooke & Jim Brown.
play

7,6 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

Op 25 februari 1964 herenigen de vrienden Cassius Clay, Jim Brown, Sam Cooke en Malcolm X zich. Ze hebben reden tot vieren nu Clay wereldkampioen zwaargewicht is geworden na zijn zege tegen Sonny Liston. Een zorgeloze avond wordt het echter niet voor de vier befaamde heren. Maar al te goed zijn ze zich bewust van de inbreuk op de burgerrechten die zij en mede Afro-Amerikanen moeten dulden. Ze delen hun gedachten en verantwoordelijkheden over deze kwestie met elkaar.

Regie
Regina King
Cast
Beau Bridges, Aldis Hodge, Lance Reddick, Michael Imperioli, Eli Goree, Leslie Odom Jr., Larry Gilliard Jr., Kingsley Ben-Adir, Emily Bridges, Derek Roberts, Christian Magby, Joaquina Kalukango, Nicolette Robinson, Amondre D. Jackson.
Release
07.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Regina King | Scenario: Kemp Powers | Cast: Kingsley Ben-Adir (Malcolm X), Eli Goree (Muhammad Ali), Aldis Hodge (Jim Brown), Leslie Odom, jr. (Sam Cooke) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2020

Wat hebben Malcolm X, Sam Cooke, Jim Brown en Muhammad Ali gemeen? Alle vier zijn bekende jonge zwarte Amerikaanse mannen die begin jaren zestig symbool stonden voor een nieuwe generatie en een nieuw geluid. Schrijver Kemp Powers (ook bekend van de nieuwe Pixarfilm Soul) bedacht een toneelstuk over een ontmoeting tussen het viertal op 25 februari 1964. Hij treft overtuigend de geest van de tijd en de personen. De discussies die ze voeren zijn scherp en boeiend, de emoties die ze voelen soms pijnlijk en hun verhaal is hoopgevend. Het einde is zelfs bitterzoet als je beseft wat ze in het echte leven nog te wachten stond.

1964 was een sleuteljaar in al hun levens. Cassius Clay wordt voor het eerst wereldkampioen boksen in de zwaargewichtklasse en bekeert zich tot de islam, waarna hij als Muhammad Ali door het leven zal gaan. Malcolm X, vriend van Ali, speelde daar een belangrijke rol in. Terwijl Ali op het punt staat om het beroemdste lid van de Nation of Islam te worden, besluit Malcolm X diezelfde Afro-Amerikaanse politiek-religieuze beweging (die hij groot hielp worden) te verlaten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

One Night in Miami

acties