Bliss

Bliss (2021)

Chase something real.

"It's not real!" Of toch wel? Of toch niet?

4,9 details

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Bliss is een ongelofelijk liefdesverhaal waarin het uit elkaar vallende leven van de onlangs gescheiden Greg wordt gevolgd. Hij ontmoet de betoverende Isabel, een vrouw die op straat leeft en ervan overtuigd is dat de vervuilde, gebroken wereld om hen heen niet echt is. Ze gelooft dat ze in een lelijke, harde namaak wereld leven die van binnen de mooie, vredige "echte" wereld van blijdschap is. Twijfelachtig in het begin, ontdekt Greg uiteindelijk dat er misschien wel enige waarheid zit in Isabel's wilde samenzweringstheorie.

Regie
Mike Cahill
Cast
Owen Wilson, Salma Hayek, Madeline Zima, Joshua Leonard, Debbie Fan, Steve Zissis, Mercy Malick, Nesta Cooper, Jorge Lendeborg Jr., Ronny Chieng, DeRon Horton, Kayla Adams, Katie McCabe, Megan Le, Erin Flannery, Lora Lee.
Release
05.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Cahill | Scenario: Mike Cahill | Cast: Owen Wilson (Greg), Salma Hayek (Isabel), Nesta Cooper (Emily), Jorge Lendeborg Jr. (Arthur), e.a.| Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2021

Het is alweer even geleden dat Mike Cahill een speelfilm regisseerde. Zijn laatste film, I Origins, dateert uit 2014 en sindsdien hield hij zich bezig met wat televisiewerk. Wellicht had Cahill al wat ideeën voor zijn nieuwste film Bliss in gedachten. In dat geval is het jammer dat hij niet de tijd heeft genomen om deze ideeën goed uit te werken. Bliss is vooral een vervelende en eindeloze discussie over wat echt is en wat niet.

Greg bereikt een dieptepunt in zijn leven. Hij is net gescheiden, heeft moeite met het onderhouden van het contact met zijn kinderen en tekent liever zijn droomhuis dan dat hij werkt. Met de opbeurende woorden "This is the beginning of your new life!" wordt Greg ontslagen. Door zijn impulsieve reactie belandt hij in een benarde situatie. Nonchalant weglopen en in een café zijn zorgen wegdrinken lijkt op dat moment de beste uitkomst.