6,0 details

  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten

'Flora & Ulysses' gaat over Flora, een 10-jarig meisje die een fervent fan van stripboeken is. Op een dag redt Flora een eekhoorn die ze de naam Ulysses geeft. En dan blijkt Ulysses speciale krachten te hebben!

Regie
Lena Khan
Cast
Kate Micucci, Alyson Hannigan, Bobby Moynihan, Ben Schwartz, John Kassir, Danny Pudi, David Milchard, Benjamin Evan Ainsworth, Kyle Strauts, Arkie Kandola, Christine Lee, Darien Martin, Nancy Robertson, Carolyn Yonge.
Release
19.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Lena Kahn | Scenario: Brad Copeland (film), Kate DiCamillo (boek) | Cast: Matilda Lawler (Flora), John Kassir (Ulysses - stem), Alyson Hannigan (Phyllis Buckman), Ben Schwartz (George Buckman), Danny Pudi (Miller), Benjamin Evan Ainsworth (William Spiver), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2021

Flora is een tienjarig nerdje. Vooral dankzij haar vader, een miskend stripboektekenaar die het haar met de paplepel ingiet. Flora's moeder, momenteel net zo miskend, schrijft romans en vindt het maar niks dat Flora alles weet van Iron Man en The Silver Surfer. Pienter als ze is, weet Flora echter ook wel dat superhelden met superkrachten in het echt niet voorkomen, hooguit figuurlijk. Totdat ze het leven redt van een eekhoorntje dat bijna slachtoffer werd van een robotgrasmaaier en het knaagdier stiekem adopteert als huisdier. Al gauw gaat de eekhoorn, die ze Ulysses heeft genoemd, bovennatuurlijk gedrag vertonen. Zou het dan toch?

De moeder van Flora is het niet eens met haar nieuwe huisgenoot en doet er alles aan Ulysses terug de natuur in te krijgen. De vader van Flora, die in afwachting van de echtscheiding inmiddels ook geen huisgenoot meer is, gelooft het wonderbaarlijke verhaal van Ulysses wel. En na een incident waarin de nieuwbakken harige superheld catastrofale paniek veroorzaakt in een koffietent, heeft hij ook nog een heuse aartsvijand: de lokale ongediertebestrijder. Zo splijt de wereld van Flora langzaam in tweeën: een groep sympathieke gelovers en een groep ontoerekeningsvatbare chagrijnen die het maar een onzinnig verhaal vinden.

videotrailers & clips