nu in de bioscoop

To Olivia (2021)

Roald Dahl heeft slechts een bijrol in zijn eigen biopic.
play

5,6 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigd Koninkrijk
99 Min Verenigd Koninkrijk

1962. De excentrieke kinderboekenschrijver Roald Dahl en zijn echtgenote, glamoureus Hollywoodactrice Patricia Neal, hebben zich teruggetrokken op het Engelse platteland om hier hun jonge kinderen op te voeden. Wanneer hun dochter Olivia komt te overlijden, heeft dit onvoorstelbare verlies onvermijdelijk invloed op hun relatie. Maar wordt hun gedeelde verdriet ook een bron van verlossing en kracht die hun leven voor altijd zal veranderen. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Regie
John Hay
Cast
Sam Heughan, Hugh Bonneville, Geoffrey Palmer, Keeley Hawes, Michael Jibson, Conleth Hill, Brett Fancy, Mike Burnside, Grant Crookes, Jamie Martin, Sam Phillips, Sarah Beckett, Darcey Ewart, Bodhi Marsan, Natasha Joseph, Isabella Jonsson, Dawn Spragg, Alfie Hardy, Tommy James Hardy, Bobby O'Neill, Eve Prenelle, Lewis Spencer.
Release
15.06.2022
Release NL
16.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: John Hay | Scenario: John Hay, David Logan | Cast: Hugh Bonneville (Roald Dahl), Keeley Hawes (Patricia Neal), Darcey Ewart (Olivia), Isabella Johnson (Tessa), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2021

Roald Dahl is één van de beste en bekendste kinderboekenschrijvers aller tijden. Sjakie en de Chocoladefabriek, Mathilde, De GVR; zijn boeken zijn stuk voor stuk klassiekers. Daarom is het opmerkelijk dat in een tijdperk waarin biografische films hun hoogtepunt beleven er nú pas een film over Dahl zelf uitkomt. Helaas lijkt To Olivia niet geïnteresseerd in Roald Dahl zelf, maar meer in de mensen om hem heen

De film heeft een aardige opening. Roald Dahl wordt neergezet als een excentrieke man met een flauw en kinderlijk gevoel voor humor. Maar de film is niet bang om de duistere kanten van Roald te tonen. Al snel wordt duidelijk dat hij te veel drinkt en zijn woede afreageert op zijn vrouw en kinderen. Deze minder sympathieke representatie van een geliefd historisch figuur is bewonderenswaardig en gewaagd. Toch is uiteindelijk niet helemaal duidelijk waarom dit verhaal over Roald Dahl gaat, behalve dat het de film een grote naam geeft om publiek te trekken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

To Olivia

acties