nu in de bioscoop

The Lost City (2022)

The adventure is real. The heroes are not.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Lost City is een nieuwe avonturen komedie geregisseerd en deels geschreven door de Nee broers, die samen ook Band of Robbers en The Last Romantic hebben geregisseerd.
De film gaat over de teruggetrokken romanschrijver Loretta Sage (Sandra Bullock), die met haar boekenserie aardig populair is geworden. Dit succes dankt ze deels ook aan Dash het boekcover model van haar boeken die wordt gespeeld door het model Alan (Channing Tatum).
Tijdens haar boekenpromotie van haar nieuwste boek The Lost City of D wordt Loretta ontvoerd door haar rijke fan Abigail Fairfax (Daniel Radcliffe). Hij denkt met haar boekenkennis over tombes waar ze haar boeken op heeft gebaseerd een oude schat te kunnen vinden. Alan die heeft gezien hoe Loretta ontvoerd is, probeert haar nu te redden om te bewijzen dat hij meer is dan alleen een covermodel van haar boekenserie. De twee tegenpolen eindigen in de jungles van de verloren stad en moeten zien samen te werken om hun gevaarlijke jungletrip te overleven en de schat te vinden voor die in verkeerde handen valt.
Met deze film hebben ze een soort parodie film gemaakt, die de clichés van andere avonturenfilms over verborgen tombes in gevaarlijke jungles met boobytraps wat naar boven haalt. Naast de parodiefilm hebben ze de film gelukkig nog wel een eigen verhaal kunnen geven. Dit verhaal begaat zelf ook wel vele van de clichés uit de andere avonturenfilms, die ze juist wat belachelijke proberen te maken. Zo is dit en vermakelijke film, maar verder niet echt iets nieuws of bijzonders.
Op de komedie van de clichés na die ze wat belachelijk proberen te maken, werkt de komedie van de film zelf het beste om de verder film wat lost te doen staan in vergelijking met andere avonturenfilms. Helaas zijn veel van de meeste komische momenten al te zien in de trailers, dus kun je voor een meer vermakelijkere ervaring beter proberen de trailers te mijden. Andere aspecten die voor de leukste momenten zorgen, worden helaas ook het minst gebruikt. Hierdoor gaat de film vooral om de tegenstrijdige humor tussen de twee hoofdpersonages. Sandra Bullock en Channing Tatum hebben gelukkig een goede chemie samen, waardoor hun komische scenes beter overkomen.
Ze hebben de film ook echt op locatie gefilmd, waardoor de regisseurs samen met fotografie directeur Jonathan Sela voor vele mooie beelden hebben weten te zorgen. Dit maakt de film ook wat realistischer vergeleken andere avonturenfilms, die voornamelijk in filmstudio’s zijn opgenomen en later met een green screen pas een achtergrond hebben gekregen. De meeste castleden hebben zo ook hun eigen stunts op locatie kunnen uitvoeren.
Sandra Bullock weet met deze bioscoopfilm weer terug te keren als komedie ster in de bioscoopwereld, want voor deze film speelde ze meer in films die op streaming services werden gezet. Samen met Channing Tatum weet ze voor goede komedie te zorgen. Haar personage komt vaak sarcastisch over tijdens wat ze meemaakt. Haar personage draagt voor een groot gedeelte van de film een paarse glitter jumpsuit, waar ook vele komische momenten door ontstaan. Channing Tatum weet in deze film ook weer zijn komedie kanten te laten zien, waar hij sinds 21 Jump Street een talent mee is geworden. In deze film speelt hij wel een domme klungel, die zichzelf steeds probeert te bewijzen. Daniel Radcliffe weet ook leuk de schurk van de film te spelen, maar zijn personage wordt niet echt goed uitgewerkt in de film. Hij stuurt ook vaker zijn handlangers achter het duo aan, waardoor hij zelf minder te doen krijgt. Brad Pitt heeft verder meer een cameo in de film waarin hij het spotlicht mee weet te stelen en je hem al snel begint te missen als zijn personages uit de film verdwenen.