Red Dot (2021)

Je bent in een witte leegte en ineens verschijnt op de borst van je geliefde een rode stip. Wat nu?
play

5,6 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Zweden
85 Min Zweden

Wanneer Nadja zwanger raakt, reist ze samen met David naar het noorden van Zweden voor een romantische wandeltocht, in de hoop hun relatie weer nieuw leven in te blazen. Deze trip verandert echter in een totale hel. Wanneer er een rode laserpunt op hun tent verschijnt en iemand het op hun gemunt lijkt te hebben, wordt het stel gedwongen om op de vlucht te slaan. Ze rennen voor hun leven, midden in de woeste wildernis, terwijl een onbekende schutter ze op de hielen zit.

Regie
Alain Darborg
Cast
Johannes Kuhnke, Anastasios Soulis, Nanna Blondell, Kalled Mustonen.
Release
11.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Alain Darborg | Scenario: Alain Darborg en Per Dickson | Cast: Nanna Blondell (Nadja), Anastasios Soulis (David), Johannes Kuhnke (Einar), Kalled Mustonen (Jarmo), Thomas Hanzon (Rolle), Anna Azcárate (Mona), Tomas Bergström (Rolle), Melvin Solin (Olof), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2021

Net wanneer Nadja eindelijk aan David heeft verteld dat ze zwanger is, ver weg van alles en iedereen liggend onder het noorderlicht, verschijnt een rood stipje. Een laserlichtje. Zo'n ding dat een scherpschutter aan de loop van een geweer bevestigt. Eerst is het vooral niet grappig, maar dan wordt de hond van het stel vermoord en weten ze dat het menens is. Hadden ze dan toch beter niet de auto kunnen bekrassen van een stel racistische jagers? De ijskoude Zweedse thriller Red Dot is hier om de catalogus van Netflix te verrijken.

De ingrediënten staan garant voor een stevige dosis spanning. Isolatie op een onbekende plek, een stel aanvallers van wie je steeds niet weet waar ze zitten en een tweetal vrij kwetsbare hoofdpersonen. En dankzij de zwangerschap staat er voor het gevoel echt wat op het spel. Intens wordt het ook zeker, vooral in de scènes waar de geweldenaars op de loer liggen. Of het door duisternis komt, of door de sneeuwwitte mist boven dito landschap, je wordt goed in het perspectief geplaatst van Nadja en David. En ook de montage maakt het spetterend.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Red Dot

acties