Tu me manques (2019)

Een indrukwekkend verhaal in de Pride Month over begrip als brug tussen liefde en haat.
play

7,5 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Bolivia
  • Verenigde Staten
110 Min Bolivia

Een zoektocht van een vader, naar zijn zoon. Als de conservatieve Jorge dieper in het leven van zijn overleden zoon Gabriel duikt, komen er onverwachte vondsten bovendrijven. Via een Skype call met Sebastian, een vriend van Gabriel, ontdekt Jorge dat Sebastian en Gabriel een relatie hadden. Hoe goed kende Jorge zijn zoon eigenlijk? Desondanks het schokkende nieuws, en zijn beschuldigingen richting Sebastian, reist Jorge naar New York in de hoop om het leven zijn overleden zoon beter te begrijpen. Hier wordt Jorge door Sebastian betrokken in een toneelstuk over het verwerken van pijn, verdriet en verlies. Tu Me Manques is gebaseerd op de Boliviaanse theater hit van dezelfde maker.

Alt titel
I Miss You
Regie
Rodrigo Bellott
Cast
Rossy de Palma, Dominic Colon, Rick Cosnett, Max Emerson, Fernando Barbosa, Dale Dymkoski, Hugh Cha, Quim del Rio, Pamela Bruno Cronenbold, Jose Duran.
Release
27.07.2019
Release NL
10.06.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo Bellott | Scenario: Rodrigo Bellott | Cast: Fernando Barbosa (Sebastian), Oscar Martínez (Jorge), Rossy de Palma (Rosaura), Dominic Colón (Alonso), Rick Cosnett (Chase), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2019

In 2015 schreef film- en theatermaker Rodrigo Bellott een uit het leven gegrepen theaterstuk over een controversieel onderwerp in zijn thuisland Bolivia. In dit theaterstuk belicht hij de problemen die LHTBI-jongeren in het Latijns-Amerikaanse land hebben met acceptatie door de conservatieve religieuze cultuur, en de verstrekkende gevolgen die dit heeft. Ook voor Bellott zelf waren de gevolgen immens. De liefde van zijn leven stapte liever het graf in, dan de kast uit, bang voor de reactie van zijn Boliviaanse ouders. Daarover ging in 2015 het stuk en enkele jaren later de gelijknamige film.

Rodrigo Bellott, in de film heet hij Sebastian, vertelt met Tu Me Manques hoe hij tegen de vader van zijn oud-geliefde Gabriel aankijkt. Een vader die niets snapt van een vrijgevochten seksuele moraal, die niet begrijpt dat mensen iets boven het familiebelang kunnen plaatsen. Hem is het familiebelang met de paplepel ingegoten en het is onderdeel van iedere cel in zijn lichaam.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tu me manques

acties