Hermitage. The Power of Art
De geschiedenis van Sint-Petersburg en haar befaamde Hermitage.
play

6,1 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Italië
90 Min Italië

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken. Hermitage – The Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. De bekroonde Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) is de gids bij uitstek die de toeschouwer de kleurrijke pracht en praal van het wereldberoemde museum en de rijke geschiedenis van Sint-Petersburg laat zien.

Alt titel
Ermitage. Il Potere dell'Arte
Regie
Michele Mally
Cast
Toni Servillo.
Release
21.10.2019
Release NL
23.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Michele Mally | Scenario: Didi Gnocchi en Giovanni Piscaglia | Cast: Toni Servillo, Aleksandr Sokoerov, e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2019

Met zijn rijke geschiedenis en enorme schatten aan kunst is de Hermitage in Sint-Petersburg een van de meest vooraanstaande musea ter wereld. Michele Mally neemt de nobele taak op zich om in achtentachtig minuten tot de kern van dit monument te komen. Met uitstapjes naar Dostojevski, Tsaren en een uitgebreide geschiedenisles over Rusland wordt de Hermitage in een bredere context geplaatst. Ondanks de interessante zijwegen die de film soms inslaat, is Hermitage The Power of Art een nogal schoolse documentaire die een vrij droge en lineaire geschiedenisles geeft.

Niemand minder dan Toni Servillo, met name bekend vanwege zijn rol als Jep Gambardella in La Grande Bellezza (2013), is de verteller van deze documentaire. Met een bepaalde speelsheid neemt hij in de immense zalen van de Hermitage het woord in een maatpak met een groot boek onder zijn arm, dat af en toe wordt opengeslagen voor citaten. De gemaaktheid waarmee dit allemaal gebeurt leidt soms wat af, maar Servillo blijkt toch ook vooral een plezierige verteller.

videotrailers & clips