Vijf rijkeluiskinderen zoeken diepgang in hun leven in de oppervlakkige nieuwste film van David Verbeek.
play

4,8 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Nederland
  • Taiwan
98 Min Nederland

Enkele verwende tieners ontwaken na een nachtje zwaar feesten in Taiwan. Ze komen tot de gruwelijke ontdekking dat ze in vampiers zijn veranderd. Terwijl ze aarzelend hun nieuwe sterke en onsterfelijke zelf omarmen, blijkt dat elkaar vertrouwen niet meer vanzelfsprekend is. Hun vriendschapsband komt in het gedrang.

Regie
David Verbeek
Cast
Gijs Blom, Yen Tsao, Aviis Zhong.
Release
05.02.2021
Release NL
21.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: David Verbeek | Scenario: David Verbeek en Hugh Travers | Cast: Gijs Blom (Mason), Philip Juan (Bin Ray), Anna Marchenko (Anastasia), Yen Tsao (Alexander), Aviis Zhong (Lulu) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2021

Afgaand op het screenshot van vijf jongeren met mondkapjes zou je denken dat Dead & Beautiful, de nieuwste film van David Verbeek, middenin de coronacrisis is gemaakt. Niets is minder waar. Het idee van de film lag er tien jaar geleden al. Het productieproces kende vele obstakels. Zo had de film oorspronkelijk in Shanghai gefilmd moeten worden en een aantal bekende Chinese sterren moeten bevatten - dit laatste punt was een eis van de Chinese horrordistributeur die Verbeek flink wat geld toeschoof. Maar vampiers, die zijn in Chinese films verboden, en dus werd Dead & Beautiful uiteindelijk in Taiwan opgenomen. Zodoende draait Verbeeks nieuwste productie om vijf verwende nesten die met hun hoektanden de straten van Taipei onveilig maken. Die mondkapjes dragen ze om hun tanden te verbergen.

De introductie van deze vijf steenrijke jongeren met chique kleding en knappe smoeltjes is erg geestig. Ze bevinden zich op een feestje waar ineens een vechtpartij uitbreekt. In slow-motion en met een exotisch niets-aan-de-handfluitje op de achtergrond worden de hoofdpersonages voorgesteld: uit welke familie ze komen en wat het geschatte vermogen is. Meer kom je eigenlijk niet te weten over de personages, waardoor ze vrij plat blijven. Het gebrek aan deze informatie maakt de personages er in ieder geval niet sympathieker op. Het vijftal heeft ook zelf wel door dat hun levens een beetje diepgang missen. Een tripje door de Taiwanese wildernis brengt hen binnen de kortste keren in een heel andere dimensie; hun verveling is al snel verdwenen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dead & Beautiful

acties