Beginning

Beginning (2020)

Georgisch drama over de emotionele nasleep van een aanslag op een kerk van Jehova's getuigen.
play

6,9 details

  • 125 Min
  • Drama
  • Georgië
  • Frankrijk
125 Min Georgië

Als extremisten de kerk van de Jehova’s Getuigen platbranden, is de maat vol voor Yana. Ze is de vrouw van kerkgemeenteleider David, maar wil weg van het Georgische platteland. David doet haar angst af als irrationele overgevoeligheid en vertrekt naar de kerkoudsten om geld te regelen voor het herbouwen van de kerk. Hoewel Yana steeds meer afstand neemt van de wereld die ze dacht te kennen, worstelt ze tegelijkertijd om haar eigen verlangens te begrijpen.

Regie
Dea Kulumbegashvili
Cast
Iamze Sukhitashvili, Kakha Kintsurashvili, Rati Oneli.
Release
11.09.2020
Release NL
23.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Dea Kulumbegashvili | Scenario: Dea Kulumbegashvili en Rati Onelli | Cast: Ia Sukhitashvili (Yana), Rati Oneli (David), Kahka Kintsurashvili (Alex), Saba Gogichaishvili (Giorgi), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2020

In het Bijbelboek Genesis is het verhaal van aartsvader Abraham te lezen. In zijn ultieme test van trouwheid en geloof vroeg God aan Abraham om zijn enige zoon Isaak te offeren. Precies dit verhaal wordt uit de doeken gedaan door een geloofsbeleider in een klein kerkje op het Georgische platteland. Juist als hij de discussie over het Bijbelverhaal wil opstarten wordt de gemeenschap opgeschrikt door een aanslag met brandbommen. Het kerkje brandt tot op de fundering af.

De dorpsgenoten hebben niet veel op met de Jehova's getuigen in het kleine kerkje. Priester David en zijn vrouw Yana hoeven ook niet veel te verwachten van de autoriteiten. Tot hun verbijstering is de politie niet van plan om de zaak op te helderen of hun gezin enige bescherming te bieden. David oppert om samen met zijn vrouw en zoon Giorgi elders helemaal opnieuw te beginnen. Tijdens de afwezigheid van haar man laat Yana een agent binnen die al snel grove seksuele toespelingen begint te maken.

videotrailers & clips