Intense Tsjechische documentaire over online kindermisbruik zet je hoe dan ook aan het denken.
play

6,9 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Tsjechië
100 Min Tsjechië

Drie actrices, drie kinderkamers, 10 dagen en 2.458 seksuele roofdieren. Een experiment dat licht schijnt op online kindermisbruik. Drie meerderjarige actrices met een jong uiterlijk krijgen de opdracht om zich op verschillende socialmedia-accounts voor te doen als 12-jarigen. Vanuit in een filmstudio gebouwde kinderkamers, chatten en skypen ze met oudere mannen die online contact met hen hebben gezocht. Veel mannen zetten aan tot videoseks en sturen foto’s van hun geslachtsdeel of links naar porno. Sommigen proberen de meisjes zelfs te chanteren. Caught in the Net is een aangrijpend drama van drie actrices die zich voordoen als 12-jarige meisjes. Ze worden gevolgd van de casting tot hun persoonlijke ontmoeting met de seksuele roofdieren.

Alt titel
V síti
Regie
Vít Klusák
Cast
Tereza Tezká.
Release
27.02.2020
Release NL
11.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Barbora Chalupová, Vít Klusák | Scenario: Barbora Chalupová, Vít Klusák | Cast: Sabina Dlouhá (Nikola Komárková), Anezka Pithartová (Týna Junová), Tereza Tezká (Michaela Soukupová) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2020

Dat het internet op veel plekken een wetteloze omgeving is, mag inmiddels ruimschoots bekend zijn. Toch krijgen de Tsjechische documentairemakers Vít Klusák en Barbora Chalupová het voor elkaar een nog dieper niveau weer te geven. Een niveau dat een inkijkje geeft in de werkwijze van de mensen die voor hun meest verafschuwde lusten op internet rondstruinen. Maar ook een kraakhelder inkijkje in het hoofd van deze documentairemakers. En onherroepelijk een inkijkje in het hoofd van de kijker. Want wegkijken kan, maar loslaten niet.

Het uitgangspunt van Caught in the Net is simpel. Zet drie actrices die kunnen doorgaan voor jonge meisjes in drie nagebouwde kinderkamers met een laptop en een internetverbinding. Laat ze zich vervolgens voordoen als twaalfjarigen op sociale media en de smerige kant van de mensheid laat niet lang op zich wachten. Mannen van alle leeftijden storten zich als uitgehongerde hyena's op de aan zich aan het experiment onderwerpende nep-kinderen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Caught in the Net

acties