5,2 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • België
96 Min Frankrijk

"Sinds maart vorig jaar heb ik niets anders gedaan dan wachten op een man… Tot hij me belde, tot hij naar me toe kwam. Alles aan hem was me dierbaar: zijn ogen, zijn mond, zijn geslacht, zijn jeugdherinneringen, zijn stem..." Passion Simple schetst het portret van de verslavende relatie tussen een ongrijpbare Russische diplomaat en universitair docent Hélène. Hunkerend naar aandacht, of zelfs maar naar een teken van leven van de Rus, belandt Hélène in het schemergebied tussen gekmakend verlangen en waanzin, waarin ze de controle over haar eigen leven volledig verliest.

Regie
Danielle Arbid
Cast
Slimane Dazi, Grégoire Colin, Caroline Ducey, Laetitia Dosch, Sergei Polunin, Dounia Sichov, Shahira Fahmy, Lou-Teymour Thion, Luc Bataini, Caroline Marson, Marie Chauvin, Vincent Courcelle-Labrousse, Arthur Vercken.
Release
09.09.2020
Release NL
04.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Danielle Arbid | Scenario: Danielle Arbid (film), Annie Ernaux (boek) | Cast: Laetitia Dosch (Hélène Auguste), Sergei Polunin (Aleksandr Svitsin), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar:2020

De romance tussen Hélène en Aleksandr is er eentje met grote gevolgen. Vooral voor Hélène. Als alleenstaande moeder en universitair docent is de passie die ze vindt bij de stoïcijnse en getrouwde Russische diplomaat Aleksandr voor haar een bron van levenslust. Alles in haar leven draait om hem. Als hij er niet is, draait het om het moment dat ze hem weer ziet; als hij er wel is, wil ze het moment dat hij haar weer verlaat zo lang mogelijk uitstellen. Maar toch gaat hij altijd weer. Haar achterlatend, nagenietend maar vooral eenzaam. Altijd weer.

De passie is vooral voor hem dan ook simpel. En passie is er zeker. Het spat van het scherm - dat na deze film gerust met een vochtige doek afgenomen kan worden. Zelfs Jan Wolkers zou zich na het eerste halfuur vermoedelijk vertwijfeld hebben afgevraagd of het niet een tikkeltje minder expliciet had gekund. De film krabbelt na dit naakte begin nog wonderbaarlijk op, maar het is al te laat. De expliciete lust krijgt bijna een doel, als vleesgeworden toonbeeld van de allesomvattende en nietsontziende obsessie die Hélène heeft ontwikkeld voor haar Russische levensmuze. Een muze die vaak een andere taal spreekt dan zij, ook letterlijk.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Passion simple

acties