4,8 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Griekenland
  • België
  • Duitsland
107 Min Griekenland

Aliki en haar echtgenoot Petros verhuizen met hun vijfjarige zoon van Athene naar een klein appartement op het Griekse platteland. Aliki is halftijds thuisverpleegster. Petros is klusjesman in de villa van de rijke, vrijgevochten Anna. Petros en Aliki proberen zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden, maar al gauw steken relationele spanningen de kop op. Petros is klaar om hun nieuwe leven te omarmen, terwijl Aliki zich er hevig tegen verzet. Het koppel brengt meer en meer tijd door in de villa van Anna. Wanneer ze een bevriend stel uitnodigen om te komen eten en doen alsof de villa de hunne is, neemt het verhaal een onverwachte wending.

Alt titel
Mikra omorfa aloga
Regie
Michalis Konstantatos
Cast
Katerina Didaskalou, Dimitris Katalifos, Kostas Laskos, Dimitris Lalos, Efthalia Papacosta, Stelios Karaiskos, Yota Argyropoulou, Kostas Antalopoulos, Antonis Myriagos, Vicky Papadopoulou, Thanasis Nakos, Dimitris Kapetanakos.
Release
28.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Michalis Konstantatos | Scenario: Michalis Konstantatos | Cast: Yota Argyropoulou (Alice), Dimitris Lalos (Petros), Alexandros Karamouzis (Panayiotis), Katerina Didaskalou (Anna), Dimitris Kapetanakos (Ilias), Kostas Antalopoulos (makelaar), Vicky Papadopoulou (Nadia), Antonis Myriagos (Kostas), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2021

Een vrouw jogt door een Grieks landschap met beboste heuvels. Tussendoor zien we beelden van een hond die luid grommend een speeltje weigert los te laten. Dreiging! Er wordt nog wat gejogd, het speeltje wordt weggegooid en de hond rent erachteraan. De spanning bouwt op, mede ingegeven door de filmmuziek. Wat gaat er gebeuren als de vrouw en de hond elkaar ontmoeten? Het korte antwoord: weinig. De beginscène van All the Pretty Little Horses zet een patroon neer dat lang wordt volgehouden. Eén van misleiding en anticlimax.

De vrouw, Alice, worstelt met iets. Maar waarmee, daar krijgen eigenlijk niet zo heel veel van mee voor een groot deel van de film. Haar man Petros klust wat aan de villa op de heuveltop waar het stel het grootste deel van de tijd doorbrengt. Er gaat een hoop wijn doorheen, hun relatie heeft wat moeizaams en er mist iets in de communicatie. Ze hebben ook een zoontje genaamd Panayiotis, zo'n kleine blonde engelverschijning. Alice gaat bovendien vaak met een makelaar naar huizen kijken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

All the Pretty Little Horses

acties