Envole-moi

Envole-moi (2021)

Sympathieke feelgoodfilm van Franse makelij die zich al snel laat vergelijken met Intouchables.

6,2 details

  • Komedie
  • Frankrijk
  • Italië
Frankrijk

Thomas brengt zijn nachten door in clubs en zijn dagen in bed, tot op de dag dat zijn vader, Dr. Reinhard, zijn capriolen beu is. Hij besluit hem de pas af te snijden en dwingt hem de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten. Marcus is twaalf jaar oud en woont alleen bij zijn moeder. Sinds zijn geboorte lijdt hij aan een ernstige ziekte die zijn dagen onderbreekt tussen het opvangcentrum waar hij naar school gaat en herhaalde opnames in het ziekenhuis. Deze ontmoeting zal het dagelijks leven van beiden op zijn kop zetten en hun leven danig veranderen.

Alt titel
Fly Me Away
Regie
Christophe Barratier
Cast
Gérard Lanvin, Andranic Manet, Victor Belmondo, Rachid Moura, Hugo Hamdad, Thor Schenker.
Release
08.04.2021
Release NL
22.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Christophe Barratier | Scenario: Christophe Barratier, Anthony Marciano, Alexandre de la Patellière en Matthieu Delaporte | Cast: Victor Belmondo (Thomas), Gérard Lanvin (Henri), Yoann Eloundou (Marcus), Ornelle Fleury (Julie), Marie-Sohna Condé (Maïssa), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2021

Voor dramatisch effect is een aantal flinke contrasten altijd lekker. Het is dan ook niet voor niets dat veel scenaristen en regisseurs dikwijls personages tegenover elkaar zetten die op alle denkbare manier van elkaar verschillen. Tegenpolen trekken elkaar aan is een credo dat niet alleen voor de liefde geldt. Ook bij het Franse drama Envole-Moi, dat zo veel betekent als 'vlieg met me mee' hebben we weer lekker wat contrasten te pakken. Het leidt alleen vooral tot voorspelbaarheid in plaats van spannende karakterinteracties.

Christophe Barratier heeft het verhaal niet zelf verzonnen, dus je kunt hem niet betichten van effectbejag door de tegenstellingen van zijn twee hoofdpersonen lekker uit te melken. Hoewel, een beetje misschien. Barratier stortte zich samen met maar liefst drie medescenaristen op de Duitse verfilming Dieses Bescheuerte Herz van het waargebeurde verhaal over een ernstig zieke jongen die door de losbandige zoon van zijn arts op sleeptouw wordt genomen. Toch hebben ze hier en daar wel het één en ander toegevoegd en aangepast. Met als gevolg dat de parallellen met het innemende Intouchables snel gelegd zijn.