Biggie: I Got a Story to Tell
Biggie was groots, deze docu is dat niet.
play

6,5 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Muziek
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Deze documentaire, met zeldzame beelden en diepgaande interviews, is een ode aan het leven van The Notorious B.I.G., die het van dealer tot rapkoning schopte.

Regie
Emmett Malloy
Cast
Dr. Dre, Tupac Shakur, The Notorious B.I.G., Voletta Wallace, Faith Evans, Snoop Dogg, Sean 'P. Diddy' Combs, Marion 'Suge' Knight, Lil' Cease, Christopher Jordan Wallace, Jay-Z.
Release
01.03.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmett Malloy | Cast: Christopher Wallace / Biggie / Biggie Smalls / The Notorious B.I.G. (zichzelf), Voletta Wallace (zichzelf), Sean Combs / Puff Daddy / P-Diddy (zichzelf), Damian Butler / D-Roc (zichzelf), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2021

Met de naam Christopher Wallace werd hij geboren, maar hij werd bekend als The Notorious B.I.G., The Notorious, Biggie Smalls of gewoon Biggie. De rapper werd met zijn unieke ritmes en melodieën begin jaren negentig heel snel bekend als een van de beste rappers. Die reputatie werd vereeuwigd door zijn vroegtijdige dood op vierentwintigjarige leeftijd. Over zijn leven en werk zijn al meerdere documentaires en één speelfilm (Notorious uit 2009) gemaakt. Wat heeft de nieuwe documentaire Biggie: I Got a Story To Tell te bieden, en voor wie is deze gemaakt?

Het antwoord op die eerste vraag is makkelijk te beantwoorden: een groot deel van de docu bestaat uit niet eerder vertoonde homevideo's van Damian Butler, oftewel D-Roc. Deze jeugdvriend van Biggie hoorde bij zijn entourage en was heel vaak bij hem thuis en volgde hem op tour. Maar het antwoord op die tweede vraag blijft open. De rommelige montage en de opbouw van de docu razen soms in vogelvlucht door een hoop gebeurtenissen in het leven van Biggie. Ze schetsen het raplandschap van eind jaren tachtig en begin jaren negentig vluchtig met korte beelden en de platitudes van P-Diddy, waar vooral kenners van het genre en van Biggie wijs uit kunnen worden.

videotrailers & clips