Sweat (2020)

Het leven van een influencer gaat niet altijd over rozen.
play

6,9 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Polen
  • Zweden
106 Min Polen

Sylwia Zajac is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers op sociale media. Sylwia houdt van alle aandacht, maar ondanks de bewondering van haar fans is ze vooral op zoek naar intimiteit. Wanneer een Instagram-post viraal gaat waarin ze vertelt over haar eenzaamheid, reageert de buitenwereld geschokt. Haar persoonlijke boodschap strookt niet met haar positieve imago en hetgeen de sponsors willen zien. Terwijl in de media wordt gediscussieerd over Sylwia’s welzijn, trekt ze door alle aandacht een stalker aan. Als ze hem ‘s nachts voor haar woning treft, vraagt ze een vriend het probleem voor haar op te lossen. De gevolgen zijn ingrijpend.

Regie
Magnus von Horn
Cast
Zbigniew Zamachowski, Aleksandra Konieczna, Lech Lotocki, Wiktoria Filus, Edgar Griszczuk, Tomasz Orpinski, Magdalena Kolesnik, Katarzyna Cynke, Mateusz Król, Julian Swiezewski, Anna Kalczynska, Magdalena Kuta, Dominika Biernat, Dorota Zieciowska, Bartosz Sak, Andrzej Soltysik.
Release
23.06.2020
Release NL
12.08.2021
Release DVD
08.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Magnus von Horn | Scenario: Magnus von Horn | Cast: Magdalena Kolesnik (Sylwia), Juian Swiezewski (Klaudiusz), Aleksandra Konieczna (Basia), Zbigniew Zamachowski (Fryderyk) e.a.| Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2020

In zijn debuutfilm The Here After (2015) verdiepte de Zweedse regisseur Magnus von Horn zich in de trauma's van een jeugddelinquent. In zijn tweede speelfilm lijkt hij een luchtiger onderwerp te verkennen. Lijkt, want achter het perfecte plaatje dat je op social media ziet, gaat meer leed schuil dan je denkt. Met Sweat toont Von Horn drie dagen uit het leven van influencer Sylwia. Drie dagen vol spanning, emoties en bezinning.

Sweat lijkt in eerste instantie het welbekende verhaal van een succesvolle fitness-influencer te vertellen. De film kent een wervelende start, met een sportief en feestelijk evenement in een groot winkelcentrum. Het stralende middelpunt is Sylwia, een jonge vrouw met een strak lijf, lang blond haar en prachtig blauwe ogen. Alle aanwezigen, haar volgers, adoreren haar. Achter Sylwia's succes gaat echter veel leed schuil. De vrouw wordt gestalkt, heeft geen partner en krijgt geen steun van haar familie. Ondertussen blijft ze een grote glimlach opzetten als de camera aanstaat, zodat haar volgers hier geen lucht van krijgen.

videotrailers & clips