Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal
'Te koop: toegang tot een prestigieuze universiteit en hoe het allemaal misliep', de documentaire.
play

6,7 details

  • 99 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Documentaire over het beruchte omkopingsschandaal van Hollywoodberoemdheden, financiers en andere leden van de elite over toelating tot de universiteit. De documentaire onthult de methoden die Rick Singer gebruikt om de kinderen van zijn rijke klanten op topscholen te krijgen. Deze regelingen omvatten alles om kinderen in staat te stellen vals te spelen bij hun toelatingstests voor de universiteit tot aan het vervalsen van sportreferenties of het omkopen van schoolfunctionarissen. Toen het schandaal in 2019 uitbrak, werd het voorpaginanieuws.

Regie
Chris Smith
Cast
Matthew Modine, Wallace Langham, Gus Lynch, Ken Weiler, Leroy Edwards III, Sarah Chaney.
Release
17.03.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Smith | Scenario: Jon Karmen | Cast: Matthew Modine (Rick Singer), Cullen Arbaugh (jonge Rick), Sarah Chaney (Hoofdagent IRS), Graham Outerbridge (Mark Riddell), Kristen O'Meara (Michelle Janavs), Wallace Langham (Gordon Caplan), Randy Hernandez (Augustin Huneeus) John Vandemoer (zichzelf), Rick Singer (zichzelf), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2021

Weet iedereen nog dat tv-sterren Felicity Huffman (Desperate Housewives) en Lori Loughlin (Full House) in 2019 eventjes de bak in vlogen, omdat ze hun kinderen door middel van omkoping een prestigieuze universiteit in probeerden te lozen? Een bemiddelaar genaamd Rick Singer verrijkte zich door aanvragen te manipuleren. Het zag eruit alsof deze tieners aan sporten als waterpolo of roeien deden. En als ze dan, eenmaal binnen op hun Ivy League-universiteit, nooit kwamen opdagen voor een training? Geen probleem. Hoe dit schandaal aan het licht kwam zien we in Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal.

Documentairemaker Chris Smith is goed voor Netflix, en Netflix is goed voor hem. Na zijn eerste kraker - het humoristische en warme American Movie, over een extreme B-horrorfilmproductie - had hij slechts sporadisch nog succes. Maar voor de streamingdienst maakte hij in korte tijd meerdere hits. Denk aan Jim & Andy: The Great Beyond over Jim Carrey die doorslaat als method-acteur, en faalfestivalverslag Fyre. Ook had hij een vinger in de pap bij Tiger King, dé rage van de eerste lockdown. Voor zijn nieuwste film mengt hij ook wat dramatisering door zijn documentaire heen.

videotrailers & clips