Verdergaan na een liefdesbreuk: makkelijker gezegd dan gedaan.
play

5,8 details

  • 104 Min
  • Romantiek
  • Drama
  • Zweden
  • Verenigde Staten
104 Min Zweden

Op een ochtend vertelt Hampus tegen zijn vriend Adrian dat hij wil stoppen met de relatie. Adrian is ontsteld want ze woonden al drie jaar samen en hij had geen enkel vermoeden dat Hampus niet meer gelukkig met hem was. Als Hampus zijn deel van het meubilair (inclusief het halve bed) heeft verhuisd uit wat nu Adrian's appartement is, wordt de scheiding reëel. Adrian kan maar niet begrijpen waarom hun relatie is kapot gegaan en een jaar lang is hij bezig met het verwerken van zijn verdriet. Is er een manier om hem terug te krijgen? Pas als ze allebei weer een nieuwe partner hebben en elkaar ontmoeten voor een gezamenlijk etentje kan hij verder.

Regie
David Färdmar
Cast
Lisbeth Johansson, Maria Hedborg, Björn Elgerd, Micki Stoltt, Nemanja Stojanovic, Michaela Thorsén, Shirin Golchin, Jonathan Andersson, Melker Wernberg.
Release
25.01.2020
Release NL
05.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: David Färdmar | Scenario: David Färdmar | Cast: Björn Elgard (Adrian), Jonathan Andersson (Hampus), Micki Stoltt (Rasmus), Nemenja Stojanovic (Julian), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2020

Misschien is er niets zo pijnlijk als liefdesverdriet, zeker als je de boodschap "het is uit" niet zag aankomen. Hoe een liefdesbreuk je hele leven op zijn kop kan zetten laat de Deense regisseur David Färdmar zien in zijn film Are We Lost Forever. De titel verwijst naar het liedje dat Hampus schrijft naar aanleiding van zijn breuk met Adrian. In zijn schrift zet hij nog een vraagteken achter de woorden 'Are we lost forever'. In de titel van de film is deze gesneuveld en daarmee verraadt deze eigenlijk al het antwoord op de vraag.

De jonge mannen Adrian en Hampus waren ooit onafscheidelijk. Nu zitten ze verslagen naast elkaar in bed. Ze staren voor zich uit, terwijl de camera op hen inzoomt. Ze houden nog steeds van elkaar, maar er is geen "wij" meer. Al een tijdje niet meer. Het is uit en dat lijkt voor beide mannen moeilijk te bevatten. De helft van het bed gaat met Hampus mee, waarmee het gat dat hij in Adrians leven achterlaat pijnlijk zichtbaar wordt. De tranen vloeien rijkelijk.

videotrailers & clips