The Disciple (2020)

De appel valt niet ver van de boom in deze meditatieve Indiase film over een onzekere khayal-vocalist.
play

7,3 details

  • 127 Min
  • Drama
  • Muziek
  • India
127 Min India

Twijfel, opoffering en worstelingen komen samen in een existentiële crisis voor een toegewijd klassiek vocalist, terwijl het meesterschap dat hij nastreeft maar tussen zijn vingers blijft glippen.

Regie
Chaitanya Tamhane
Cast
Sumitra Bhave, Ashwini Kulkarni, Kiran Yadnyopavit.
Release
03.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Chaitanya Tamhane | Scenario: Chaitanya Tamhane | Cast: Aditya Modak, Arun Dravid, Sumitra Bhave, Deepika Bhide Bhagwat e.a.| Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2020

In 2015 debuteerde de Indiase filmmaker Chaitanya Tamhane met de film Court, over een oude activistische muzikant die beschuldigd wordt van het zingen van liederen die aanzetten tot suïcide. In zijn nieuwste film speelt muziek opnieuw een belangrijke rol. Met The Disciple brengt hij een meditatieve karakterstudie van een muzikant die in de voetstappen van zijn vader dreigt te lopen.

In The Disciple draait het allemaal om muziek, in het bijzonder om khayal. Khayal betekent 'gedachte' of 'verbeelding' en is een klassieke melodische Indiase muziekstijl die afkomstig is uit het Noorden van India. Bij khayal improviseert een vocalist binnen een vaststaand melodisch raamwerk (raag of raga). In de film is Sharad de vocalist die deze stijl met liefde en passie beoefent. Hij doet mee aan competities en perfectioneert zijn zang met hulp van zijn goeroe. Ondertussen krijgt hij flink wat commentaar van zijn grootmoeder. Muzikant zijn en cd's van obscure Indiase muzikanten verkopen, daar verdien je geen volwaardig salaris mee. Zo kun je toch geen gezin stichten? Hij lijkt op zijn vader, wiens muzikale carrière mislukte. Hij moet maar snel op zoek gaan naar een echte baan. Sharad was al niet zo zeker van zichzelf; zijn grootmoeders woorden zijn niet bepaald bemoedigend.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Disciple

acties