In the Earth

In the Earth (2021)

Nature is a force of evil

5,8 details

  • 100 Min
  • Horror
  • Verenigd Koninkrijk
100 Min Verenigd Koninkrijk

Terwijl de wereld op zoek is naar een remedie voor een rampzalig virus, trekken een wetenschapper en een boswachter een bos in voor een routinematige tocht. Gedurende de nacht wordt hun reis echter een angstaanjagende nachtmerrie in de duisternis. Het bos om hen heen begint tot leven te komen.

Regie
Ben Wheatley
Cast
Reece Shearsmith, Joel Fry, Mark Monero, John Hollingworth, Hayley Squires, Ellora Torchia.
Release
29.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Wheatley | Scenario: Ben Wheatley | Cast: Joel Fry (Martin Lowery), Ellora Torchia (Alma), Reece Shearsmith (Zach), Hayley Squires (Olivia Wendle), John Hollingworth (James), Mark Monero (Frank) | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2021

In the Earth opent met een situatie waar iedereen inmiddels vertrouwd mee zal zijn: een dodelijke pandemie waarin we onze huidige wereld kunnen herkennen. De eerste kennismaking tussen de hoofdpersonages gaat aldus gepaard met mondkapjes, desinfectiegel en anderhalve meter afstand. Biologisch wetenschapper Martin moet in een door de overheid overzien bosgebied een collega bijstaan in haar onderzoek naar bijzonder vruchtbare grond. Buitenstaander Martin ontdekt de lokale folklore en dan wordt snel duidelijk dat er iets niet in de haak is.

Angst zaaien bij de kijker is een moeilijke opgave. Ben Wheatley slaagt hierin door meerdere bronnen van angst te omarmen en in te zetten. Door het gebruik van verschillende vormen van horror ontstaat er een mengelmoes die continu met het verwachtingspatroon speelt. In grote delen van de film hangt een onderhuidse spanning geheel in de geest van The Blair Witch Project, die vervolgens glansrijk overgaat in snoeiharde bodyhorror. Het is een ambitieuze cocktail die verrassend goed smaakt.

videotrailers & clips