Tell (2014)

Documentaire over gefaciliteerde communicatie is ironisch genoeg lastig te volgen voor mensen met een zintuiglijke beperking.
play

5,4 details

  • 89 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Tell verdwijnt na een simpele klus die hem een miljoen dollar zou opleveren voor drie jaar achter de tralies. Als hij weer op vrije voeten komt, blijkt zijn leven in de cel een lachertje vergeleken met de hel daarbuiten. De ex-partner, zijn inhalige ex-vrouw, zijn reclasseringsambtenaar en twee corrupte agenten staan allemaal te popelen om te weten waar Tell de buit verborgen heeft.

Regie
J.M.R. Luna
Cast
Robert Patrick, Jason Lee, Alan Tudyk, Katee Sackhoff, Milo Ventimiglia, Faizon Love, John Michael Higgins, Oscar Nuñez, Frank Drank, Michael Flores, Monica Young, Joseph O'Neill, Peter Reinert, James Peyton, Gage Christopher.
Release
04.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick August-Perna | Cast: Kate Dulcich (Anna), Jerron Herman (Derrick), Brenda McCullough (Daisy), Richard Rampolla (Howard), Julian Thomas (John), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2023

Tell Them You Love Me krijgt op SkyShowtime een cryptische synopsis die veel aan de fantasie overlaat. Wat er precies is gebeurd met de zwaar gehandicapte Derrick en zijn familie en zorgverleners blijft tot bijna tot halverwege deze documentaire in geheimzinnigheid gehuld. Helaas is een deel van het mysterie te wijten aan onleesbare ondertiteling en verdwenen teksten, wat deze anders intrigerende documentaire jammerlijk verstoort.

De makers nemen wijselijk de tijd om Derrick en zijn familie goed te leren kennen. Met de focus op wat de belangrijkste personen in dit verhaal te zeggen hebben komt goed naar voren hoe het voor hem is om cerebrale parese te hebben - tot op zekere hoogte. Want wat er nu echt in zijn hoofd omgaat is moeilijk te achterhalen door zijn spraakgebrek. En dat is precies wat gefaciliteerd communiceren voor iemand als Derrick mogelijk zou moeten maken.

videotrailers & clips