Blue Miracle (2021)

  • Biografie
  • Drama
  • Mexico
  • Verenigde Staten

Het ongelofelijke en waargebeurde verhaal van Casa Hogar, het weeshuis voor Mexicaanse jongens dat zich besloot te richten op het grootste vistoernooi van de wereld, om zo het weeshuis te redden van de ondergang.

Regie
Julio Quintana
Cast
Dennis Quaid, Bruce McGill, Raymond Cruz, Anthony Gonzalez, Frank Gallegos, Dana Wheeler-Nicholson, Silverio Palacios, Chris Doubek, Fernanda Urrejola, Jimmy Gonzales, Isaac Arellanes, Nathan Arenas, Miguel Angel Garcia, Tom Clark, Steve Gutierrez.

Filmtotaal Recensie

Regie: Julio Quintana | Scenario: Julio Quintana en Chris Dowling | Cast: Dennis Quaid (Wade), Jimmy Gonzales (Omar), Miguel Angel Garcia (Moco), Nathan Arenas (Hollywood), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2021

In het op waarheid gebaseerde feelgooddrama Blue Miracle moet een groepje Mexicaanse weeskinderen - onder leiding van 'papa' Omar - in actie komen nadat hun weeshuis is getroffen door een orkaan en de bank een achterstallige betaling vordert. Wat nu? Omar ziet nog maar één mogelijkheid om het hoofd boven water te kunnen houden: meedoen aan een lokale viswedstrijd, in de hoop het prijzengeld binnen te hengelen. Maar dan zullen ze wel wat hulp kunnen gebruiken van iemand met veel ervaring, zoals een ouwe zeerot.

Het resultaat is een melodrama dat veel te veel aan de oppervlakte blijft dobberen. Dat begint al bij de jonge spelers, die zo stijf als een stuk drijfhout acteren. Hun personages zijn bovendien niet bijster interessant: er is een nerdje, een grappenmaker, een bijdehandje en een stoere bink, maar stuk voor stuk ontberen zij een (tragisch) achtergrondverhaal dat nodig is om dat beoogde feelgoodeinde als een ware overwinning aan te laten voelen.

alle artikelen (1)

Blue Miracle Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Blue Miracle

acties