Monster (2018)

No one has any idea who I am.

Spannend rechtbankdrama waarin een zwarte tiener terechtstaat voor betrokkenheid bij een gewapende overal.
play

6,2 details

  • 98 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Steve Harmon is een 17-jarige student en aspirant filmmaker. Hij raakt betrokken bij een overval waar een moord gepleegd wordt. Al snel staat hij bekend als een "monster" en wordt aangeklaagd voor moord, een misdaad waarvan hij zegt dat hij die niet gepleegd heeft. Wat volgt is een complexe juridische strijd om zijn onschuld te bewijzen.

Regie
Anthony Mandler
Cast
Jeffrey Wright, Jennifer Ehle, John David Washington, Tim Blake Nelson, Jennifer Hudson, Paul Ben-Victor, Jharrel Jerome, Kelvin Harrison Jr., Dorian Missick, Jonathan Coyne, Willie C. Carpenter, Mikey Madison, Adriana DeGirolami, Lovie Simone, Alejandro Hernandez.
Release
22.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Anthony Mandler | Scenario: Janece Shaffer en Colen C. Wiley | Cast: Kelvin Harrison Jr. (Steve Harmon), Rakim 'ASAP Rocky' Mayers (William King), Jennifer Ehle (Katherine O' Brien), Jeffrey Wright (Mr. Harmon), Jennifer Hudson (Mrs. Harmon), John David Washington (Richard 'Bobo' Evans), Nas (Raymond 'Sunset' Green), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2018

"Monsters huilen niet in het donker," vertelt de indringende voice-over in Monster. In de Verenigde Staten hebben ze er al snel een handje van om gedetineerden en verdachten als monsters af te schilderen, maar de realiteit ligt vele malen genuanceerder. In de cel klinken namelijk overal verdrietige wanhoopsklanken. Zijn dit de kreten van monsters? Om een zeventienjarige jongen vijfentwintig jaar achter de tralies te krijgen probeert de officier van justitie gelijk al de jury te beïnvloeden door te wijzen naar de verdachte en te zeggen dat het een monster is. Monster geeft herhaaldelijk kritiek op het systeem, maar niet altijd even consistent.

Steve Harmon is zeventien jaar oud als hij wordt opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval van een buurtwinkel waar de eigenaar bij omkwam. De omvang van Steves rol bij de overval blijft voor het publiek onduidelijk, maar zeker is wel dat dit een goedgemanierde en intelligente jongeman is die niet goed in het plaatje past. Uit flashbacks blijkt dat hij uit een warm gezin komt en naar een prestigieuze middelbare school gaat. Steve is creatief en wil het liefst toegelaten worden op een filmschool, maar deze dromen lijken langzaam te vervliegen nu hij verdachte in deze zaak is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Monster

acties