Farming

Farming (2018)

Between the 1960's and 1980's in the UK, Thousands of Nigerian Children Were Fostered to White Families. This Practice Was Called Farming.

Hartverscheurend verhaal over een Nigeriaanse jongen die slachtoffer wordt van ongewenste adoptiepraktijken in Engeland.
play

5,9 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Nigeria
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

'Farming' volgt een Nigeriaanse jongen die door zijn ouders is afgestaan aan een blank adoptiegezin in het Verenigd Koninkrijk om hem een beter leven te geven. Het tegenovergestelde gebeurt en de jongen wordt de slaaf van de gevreesde leider van een racistische skinheadbende. Een welwillende mentor probeert de jongen vervolgens te redden van zijn ondergang in een laatste poging tot verlossing.

Regie
Adewale Akinnuoye-Agbaje
Cast
Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kate Beckinsale, Theo Barklem-Biggs, Shane Attwooll, Zach Avery, Leke Adebayo, Ademola Adedoyin, Michael Akinsulire, David Alase, Zephan Hanson Amissah, Brooklyn Appiah, Rachael Banjo, Bradley Bissett, Scarlett Brookes.
Release
08.09.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Adewale Akinnuye-Agbaje | Scenario: Adewale Akinnuye-Agbaje | Cast: Zephan Hanson Amissah (jonge Enitan), Damson Idris (Enitan), Kate Beckinsale (Ingrid Carpenter), Gugu Mbatha-Raw (Ms. Dapo), e.a.| Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2018

In de jaren zestig en zeventig ontstaat in Engeland een nieuwe adoptiepraktijk. Nigeriaanse ouders bieden hun kinderen ter adoptie aan, desnoods via een advertentie, in de hoop dat witte Britse gezinnen goed voor hun kinderen zorgen. Zodat ze kwalitatief goede educatie krijgen en later een goed betaalde baan vinden. 'Farming' wordt dit genoemd. In zijn gelijknamige debuutfilm vertelt regisseur Adewale Akinnuye-Agbaje het verhaal van een Nigeriaans jongetje dat door een wit Brits gezin wordt grootgebracht. Het verhaal is gebaseerd op ervaringen uit zijn eigen jeugd.

Terwijl 'keep Britain white'-demonstranten in Engeland de straat op gaan om te laten zien dat de zwarte medemens niet welkom is in hun land, wordt de pas zes maanden oude Enitan aan zijn adoptieouders overgedragen. Ingrid Carpenter lijkt een keurige jonge vrouw met een groot moederhart. In goed vertrouwen en met veel verdriet laten Enitans ouders hun zoon achter, in de hoop dat hij hier in Engeland een goede opleiding kan volgen. Wanneer de film een paar jaar verder in de tijd springt, is van het keurig nette gezin weinig over. Ingrid heeft inmiddels meerdere Nigeriaanse kinderen in huis gehaald, maar in plaats van ze liefdevol te verzorgen mishandelt ze hen met haar discriminerende uitspraken. Enitan heeft zich stil achter de bank verstopt.

videotrailers & clips