Een snikhete zomer op het platteland zorgt voor veel spanning in een boerengezin. De jonge Gus ervaart en ondergaat het.
play

6,5 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Zwitserland
  • België
90 Min Zwitserland

In de zomer van 1976 heeft het platteland in een niet nader genoemde Franstalige regio te lijden onder extreme hitte en droogte. Voor de dertienjarige Gus is dit een leven veranderende periode. Terwijl zijn moeder het gezin verlaat voor een andere vrouw, komt Gus meer en meer in opstand tegen het werk dat hij moet doen op de boerderij. Terwijl de een ten prooi valt aan het noodlot, neemt de ander zijn of haar lot in eigen hand. Zal de regen verlossing brengen? I

Alt titel
Beyond the Horizon
Regie
Delphine Lehericey
Cast
Clémence Poésy, Laetitia Casta, Patrick Descamps, Thibaut Evrard, Fred Hotier, Lisa Harder, Michaël Bier, Guillaume Lemarre.
Release
23.09.2019
Release NL
24.06.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Delphine Lehericey | Scenario: Joanne Giger | Cast: Luc Bruchez (Gus), Laetitia Casta (Nicole), Thibaut Evrard (Jean), Clémence Poésy (Cécile), Patrick Descamps (Annibal), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2019

Het is de zomer van 1976 ergens op het platteland. Er heerst een zinderende hitte en een ongekende droogte. De dertienjarige Gus heeft zomervakantie en moet regelmatig zijn vader voorzien van hand- en-spandiensten. Daarnaast probeert hij tijd door te brengen met een meisje verderop en met het lezen van stripboeken. Gus' vader is een ambitieus man en heeft grootse plannen voor zijn boerenbedrijf. De man heeft al zijn spaargeld geïnvesteerd in een enorme legbatterij voor zijn kippen. Het is echter niet alleen de zomer die zindert.

Er broeit namelijk ook een heleboel in het gezin van Gus, waarvan de leden nou niet bepaald communicatief ingesteld zijn. Vooral tussen vader Jean en moeder Nicole vechten stilte, onbegrip en onuitgesproken frustraties om voorrang. Gus' moeder wil meer van de wereld weten en heeft een vriendin opgedaan in een leesclubje in de grote stad. Jean moet weinig hebben van hun intellectuele geneuzel. Als deze Cécile een steeds grotere invloed op het gezin begint te krijgen, laat dit ook Gus niet ongemoeid.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le milieu de l'horizon

acties