Give Me Liberty
Deze uitermate chaotische rit door Milwaukee is een hartverwarmende ode aan naastenliefde.
play

7,2 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Vic werkt als chauffeur bij een transportbedrijf voor gehandicapten in Milwaukee. Hij heeft een drukke dag voor de boeg en loopt al snel achter op schema, omdat de stad door protesten overhoop ligt. Toch lukt het zijn opa om de loyale Vic over te halen van zijn route af te wijken en hem tussendoor samen met een groep bejaarde Russen naar een begrafenis te brengen. Als zijn vaste passagier Tracy vervolgens instapt, is de chaos echt compleet.

Regie
Kirill Mikhanovsky
Cast
Darya Ekamasova, Maxim Stoianov.
Release
24.01.2019
Release NL
15.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Kirill Mikhanovsky | Scenario: Alice Austen en Kirill Mikhanovsky | Cast: Chris Galust (Vic), Lauren Spencer (Tracy), Maksim Stoyanov (Dima), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2019

Het succesvol in beeld brengen van ongebreidelde chaos kan nogal een opgave zijn, maar regisseur Kirill Mikhanovsky lijkt zijn hand er niet voor om te draaien. Give Me Liberty is een film vol chaotische energie die alle kanten op lijkt te stuiteren, maar toch vertelt hij een klein en oprecht verhaal. De levens van verschillende gemarginaliseerde groepen komen samen in deze film en krijgen een kleurrijk podium. De roep om vrijheid in Give Me Liberty gaat gepaard met een flinke dosis anarchistische energie.

Vic is werkzaam als chauffeur bij het gehandicaptenvervoer in Milwaukee. Hij heeft een hele rits afspraken staan voor de dag, maar als bijna het gehele gebouw waar hij in woont, inclusief zijn opa, hem vraagt om hen naar een begrafenis te brengen, ziet hij zichzelf genoodzaakt om hen te helpen, waardoor hij al snel een flinke achterstand bij zijn werk oploopt. De bus vol Russen botst al snel met Tracy, een van de Afro-Amerikaanse gehandicapten die Vic moet vervoeren. Op elke locatie waar Vic komt moet hij net te lang blijven rondhangen vanwege verschillende omstandigheden die allemaal buiten zijn controle lijken te liggen. Een van de grote aanjagers hierin is Dima, een Russische jongeman die geobsedeerd is door vrouwen, eten en boksen. Dima zegt de neef te zijn van de overleden vrouw van wie de begrafenis is, maar of hij echt familie is blijft onduidelijk.

videotrailers & clips