Strawberry Mansion
Welke dromen je al niet kunt vervlechten op een budget van likmevestje.

6,8 details

  • 91 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Een surrealistische romantische komedie die zich afspeelt in een toekomst waarin de overheid dromen belast. Een dromen-taxateur raakt verstrikt in de dromen van een excentrieke oude dame die haar hele leven de belasting heeft weten te ontduiken. Een heerlijke snoepkleurige fantasie van het Amerikaanse filmmakersduo Kentucker Audley en Albert Birney.

Regie
Kentucker Audley
Albert Birney
Cast
Penny Fuller, Reed Birney, Constance Shulman, Linas Phillips, Kentucker Audley, Albert Birney, Ephraim Birney, Kenny Brossoie, Grace Glowicki.
Release NL
22.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Kentucker Audley en Albert Birney | Scenario: Kentucker Audley en Albert Birney | Cast: Kentucker Audley (James Preble), Penny Fuller (Arabella Isadora), Grace Glowicki (jonge Bella), Albert Birney (kikkerkelner / blauwe demon), Ephraim Birney (Brian), Reed Birney (Peter Bloom), Linas Phillips (Buddy), Constance Shulman (Martha), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2021

Het is 2035. James Preble is een belastingcontroleur, maar dan een die dromen inspecteert op belastbare goederen. Ligt er ergens een bizon met een pijlwond in? Kost je een kwartje. En voor een volgroeide esdoorn wil Vadertje Staat acht cent zien. Voor Preble is dit de dagelijkse sleur, tot hij aanklopt bij het knalroze huis van een oudere dame. Deze Arabella wil hem niet binnenlaten, voordat hij een likje heeft genomen van haar roomijsje. En daar beginnen de rariteiten nog maar.

Als hij op een van haar droomtapes een emmer gefrituurde kip vindt, hetzelfde soort waar hij ook van droomt, stoort de merknaam op de emmer. En langzaam wordt zijn wereld helemaal ontrafeld. In deze droomfilm op een houwtje-touwtjebudget worden dromen gekaapt door grote multinationals om er reclame in te proppen. En het is niet de bedoeling dat iemand daar achter komt, zeker niet zo'n stijvige, besnorde ambtenaar als James Preble. Hij moet op de vlucht slaan, in een landschap van dromen waar hij ook liefde vindt bij een jongere versie van Arabella en een geheimzinnige blauwe demon. Maar vooral moet Preble voor zijn leven vrezen in de echte wereld.