The Shiny Shrimps
Een homofobe wedstrijdzwemmer mag aan de slag als coach van een gay waterpoloteam in deze rommelige Franse komedie.
play

6,2 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Sport
  • Frankrijk
103 Min Frankrijk

Olympisch zwemmer Matthias le Goff maakt op live televisie een homofobische opmerking en ziet zijn carrière in rook opgaan. De enige manier om het te redden is door zijn opgelegde straf aan te nemen: the Shiny Shrimps, een amateur gay waterpoloteam, te coachen en ze te kwalificeren voor de Gay Games in Kroatië. Met zijn strenge werkethiek heeft Matthias maar één doel voor ogen en dat is winnen. Echter shined het excentrieke waterpoloteam liever op de dansvloer dan dat ze uitblinken in het zwembad. Deze vrolijke Franse komedie brengt een 'Priscilla, Queen of the Desert'-achtige charme naar het zwembad. Regisseur Maxime Govare (Daddy Cool) werkt samen met nieuwkomer Cédric le Gallo, die waterpolo speelde in het échte Franse team Shiny Shrimps.

Alt titel
Les Crevettes Pailletées
Regie
Maxime Govare
Cédric Le Gallo
Cast
Michaël Abiteboul, Nicolas Gob, Yvon Back, Alban Lenoir, Jean-Louis Barcelona, David Baiot, Pierre Samuel, Geoffrey Couët, Romain Lancry, Roland Menou, Romain Brau, Maïa Quesemand, Anaïs Gilbert, Jimmy Conchou, Ingrid Graziani.
Opbrengst
$ 4.509.301
Release
19.01.2019
Release NL
29.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Maxime Govare en Cédric Le Gallo |Scenario: Maxime Govare en Cédric Le Gallo |Cast: Nicholas Gob (Matthias Le Goff), Alban Lenoir (Jean), Michaël Abiteboul (Cédric), David Baïot (Alex), Romain Lancry (Damien), Roland Menou (Joël), Geoffrey Couët (Xavier), Romain Brau (Fred), Félix Martinez (Vincent), e.a. |Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2019

De Franse regisseur Cédric Le Gallo had naar eigen zeggen een jaar of tien geleden een kleine sociale kring en voelde met name behoefte om meer vriendschappen met andere homoseksuele mannen te hebben. Hij besloot zich aan te sluiten bij een gay waterpoloteam met de schertsende naam 'Les Crevettes Pailletées' ('De Garnalen met Pailletten'). Deze ervaring vormde de ruwe basis voor zijn feelgoodkomedie met dezelfde titel, die in ons land wordt uitgebracht als The Shiny Shrimps.

Er is alleen ook een heleboel bij verzonnen en dan met name het voornaamste plotelement van een stoere wedstrijdzwemmer die het voor elkaar krijgt om een homoseksuele verslaggever de huid vol te schelden. Als straf mag atleet Matthias Le Goff van de zwembond het zwemteam uit de titel klaarstomen voor de Gay Games in Kroatië. Het contrast van een alfaman die een groep homoseksuele mannen in het gareel moet krijgen staat garant voor behoorlijk wat conflict en komedie, maar Le Gallo en zijn co-regisseur richten zich liever op de onderlinge (platonische) relaties tussen de mannen en hun eigen persoonlijke drama.

videotrailers & clips