Luizenmoeder - De film

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Luizenmoeder de film is een film van de gelijknamige tv-serie. De film is geregisseerd en geschreven door Ilse Warringa en Jan Albert de Weerd. Jan Albert de Weerd is ook de regisseur van wat tv-afleveringen van de serie, terwijl Ilse Warringa verder meer bekend is als actrice uit de serie.
In de film valt de schooldirecteur van basisschool De Klimop weg. Juf Ank (Ilse Warringa) probeert nu samen met haar collega’s de school draaiende te houden. Dankzij de actualiteit komen de leraren voor vele lastige situaties te staan die ze moeten zien te overwinnen om de school draaiende te houden.
Naast dat dit Ilse Warringa haar eerste werk is als regisseur is dit voor Jan Albert Weerd ook pas zijn eerste film die hij heeft geregisseerd, want verder heeft hij alleen afleveringen van tv-series geregisseerd. Bij tv-afleveringen van ongeveer 25 minuten hadden ze een beter overzicht op de afleveringen. Bij de film van een uur en drie kwartier ijken ze dit overzicht wat verloren te zijn, want ze hebben hier minder oog voor detail. Ze stoppen ook te veel verschillende dingen in de film om de film mee te vullen. Als ze wat van deze onnodige dingen hadden weggelaten en de film een kwartier hadden ingekort, zou de film misschien beter hebben gewerkt.
De film speelt wel op een leuke manier met de actualiteit, maar vergeten hier ook enkele details waardoor de film zijn geloofwaardigheid verliest. De film is zo niet beter dan de tv-serie en kan als je beide naast elkaar neerlegt als de mindere overkomen.
Het acteerwerk is ook niet beter dan in de tv-serie. De ene acteert ook wat meer op een overdreven en zo ongeloofwaardige manier. De terugkerende filmcast van de tv-serie doet zijn best in de film, maar werken toch beter in de tv-serie, omdat hun personages dan met de afleveringen de tijd krijgen om te ontwikkelen, terwijl dat in de film wat te gehaast overkomt om goed te werken.