Juf Ank is terug en moet met haar collega's opboksen tegen moderne onderwijsfratsen.
play

5,6 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Nederland
108 Min Nederland

Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent … Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op.

Regie
Ilse Warringa
Jan Albert de Weerd
Cast
Jennifer Hoffman, Dragan Bakema, Leny Breederveld, Beppie Melissen, Aiko Beemsterboer, Walid Benmbarek, Meral Polat, Bianca Krijgsman, Rian Gerritsen, Sharai Troostwijk, Arnoud Bos, Maaike Martens, Mirjam Stolwijk, Ilse Warringa, Dunya Khayame, Korneel Evers, Andre Dongelmans, Rutger de Bekker, Guido Den Broeder, Rop Verheijen.
Release
28.07.2021
Release NL
28.07.2021
Release DVD
26.11.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Ilse Warringa, Jan Albert de Weerd | Scenario: Ilse Warringa |Cast: Ilse Warringa (Juf Ank), Jennifer Hoffman (Hannah), Dragan Bakema (Thomas), Beppie Melissen (Janny), Leny Breederveld (Helma), Rian Gerritsen (Kim), Arnoud Bos (Karel), Bianca Krijgsman (Nancy), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2021

Toen het nog gebruikelijk was om op maandagochtend met je collega's bij de koffieautomaat het weekend door te nemen beheerste één onderwerp drieënhalf jaar geleden zeker de weekendpraat. De Luizenmoeder van makers Ilse Warringa en Diederik Ebbinge was op de zondagavond een aangenaam halfuurtje tegen heilige huisjes trappen. Niets of niemand bleef gespaard in en om het schoolplein van basisschool De Klimop. Het was de ultieme komedie tegen het doorgeschoten politiekcorrecte denken en de ultieme remedie tegen de lange tenen die de maatschappij had ontwikkeld. Heette het toen eigenlijk bij ons eigenlijk ook al woke?

Warringa, die instant faam verwierf als de keurig articulerende maar immer gespannen politiekcorrecte schooljuf Ank, en Ebbinge verbeeldden wat veel mensen stiekem allemaal dachten. Het is alleen niet altijd even fraai wat er in de hoofden van de Nederlanders omgaat. Juist door de personages, die werden vertolkt door een keur van bekende Nederlandse gezichten, hardop hun gedachten te laten uitspreken werden netelige thema's opeens onderwerp van gesprek. De serie kreeg zelfs Duitse en Franse remakes, maar een tweede seizoen bleek al een stuk minder stekelig en urgent.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Luizenmoeder - De film Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.