Minari (2020)

Het wachten op dé feelgood-arthousehit van het jaar is voorbij.
play

8,0 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Regie
Lee Isaac Chung
Cast
Will Patton, Steven Yeun, Scott Haze, Darryl Cox, Tina Parker, Yeo-Jong Yun, Eric Starkey, Ye-ri Kim, Ben Hall, Chloe Lee, Esther Moon, James Carroll, Jenny Phagan, Kaye Brownlee-France.
Budget
$ 2.000.000
Opbrengst
$ 12.886.100
Release
26.01.2020
Release NL
05.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Isaac Chung Scenario: Lee Isaac Chung Cast: Steven Yeun (Jacob), Yeri Han (Monica), Alan S. Kim (David), Noel Cho (Anne), Yuh-Jung Youn (Soonja), Will Patton (Paul), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2020

Als er tijdens het filmprijzenseizoen van 2021 een film was die de harten van vele stemmers stal, dan was het wel Minari. Vooral Yuh-Jung Youn, die onder andere de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol won, pakte iedereen in met haar rol als tegendraadse oma. En met haar dankwoordjes flikte ze dat opnieuw, want niemand anders toonde zich zo blij om in dezelfde ruimte te mogen zijn als allerlei Hollywoodsterren. Vooral toen ze de Oscar kreeg aangereikt door Brad Pitt. Nu is het lange wachten voorbij. Eindelijk kunnen we haar zien schitteren in deze tragikomedie over een Koreaans gezin dat in Arkansas een boerenbedrijf opstart.

Na jaren aan de lopende band het geslacht bepalen van pasgeboren kuikens, heeft pa Jacob er genoeg van. Zonder goed overleg met zijn vrouw neemt hij het hele gezin op sleeptouw. En wel naar de plek waar hij van zijn spaarcenten een stuk land heeft gekocht. Het plan: Jacob gaat echte Aziatische groenten telen voor de groeiende afzetmarkt van immigranten die net als hij de overstap hebben gemaakt uit Korea. Of uit China, Vietnam of welk ander Aziatisch land dan ook. Maar het is wel een enorme gok, want krijgt hij die goederen wel geteeld op Amerikaans land? En kan hij ook de juiste verkoopdeals sluiten met Aziatische groenteboeren en supermarkten?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Minari

acties