Lapsis (2020)

Leven in de wereld van kwantumcomputers, met veel kleurrijke figuren en ideeën.
play

6,6 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Queens, New York, tegenwoordige tijd, maar net even anders. De komst van Quantum-banking zet de financiële wereld op zijn kop. Om maximaal te profiteren van de nieuwe technologie, moet er bekabeld worden. Overal en onmiddellijk. Het werk is zwaar, niet zonder controverse, maar lucratief. Om de medische kosten voor de behandeling van zijn invalide broer te betalen, schrijft Ray Tincelli zich in voor de job. Met alle goede bedoelingen komt hij terecht in een wespennest van afgunst en competitie en een verzetsbeweging die strijd voor rechtvaardigheid.

Regie
Noah Hutton
Cast
Arliss Howard, Madison Burge, Frank Wood, James McDaniel, Jason Babinsky, Kim Blacklock, Ivory Aquino, Alex Breaux, Madeline Wise, Dean Imperial, Tim Berne, Will Conard, Malin Barr, Cooper Carrell.
Release
11.07.2020
Release NL
12.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Noah Hutton | Scenario: Noah Hutton | Cast: Dean Imperial (Ray), Madeline Wise (Anna), Babe Howard (Jamie), Ivory Aquino (Jo), Dora Madison (Erica), James McDaniel (Felix), Frank Wood (John), Arliss Howard (Dr. Mangold) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2020

De toekomst ziet er goedkoop uit. In een nabije toekomst waarin de kwantumcomputers de norm zijn geworden, zien wervende reclamespots eruit als een tweederangs Youtube-kanaal en wordt een instructievideo bekeken op een ouderwetse beeldbuis. Wie heeft kunnen profiteren van de 'kwantumboom' is ongetwijfeld onmetelijk rijk, maar zij zijn niet interessant genoeg voor het verhaal van Lapsis. Daarin krijgen we de randfiguren te zien. Zij die niet mee konden, en nu achteraf op zoek zijn naar een snelle manier om aan geld te komen.

Ray klinkt als Tony Soprano met een snorretje en een bril, en heeft zijn weinige haar over zijn kale hoofd gekamd. Van kwantumcomputers moet hij weinig hebben, wat ervoor zorgt er dat hij nooit verder is opgeklommen dan koerier. Maar zijn jongere broer heeft de mysterieuze ziekte Omnia, een soort MS voor de toekomst. Experimentele behandelingen zijn duur, en dus ziet Ray zich genoodzaakt om via een vage connectie een baantje te pakken als kabeltrekker. Hij moet met een snoer door de bossen hiken om kwantumservers met elkaar te verbinden. Hoe meer kabelverbindingen, hoe sneller en efficiënter de apparaten worden. Ray krijgt bovendien een gebruikte computer, met een profiel van een oud-werknemer die al allerlei voorrechten had opgespaard. Oftewel: sneller verdienen.

videotrailers & clips