Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Halloween Ends is de derde en laatste film in de nieuwe Halloween trilogie die zich afspeelt na het originele deel uit 1978. Deze film is net als de twee voorgaande films weer geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door David Gordon Green.
De film speelt zich vier jaar later af nadat Michael Myers voor het laatst gezien is. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) woont nu samen met haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) en proberen samen hun heftige tijden met Michael Myers en zijn brute actie te verwerken.
Laurie probeert deze tijden te verwerken door er een boek over te schrijven. Allyson probeert gewoon door te gaan met haar leven en ontmoet Corey Cunningham (Rohan Campbell) met wie ze begint te daten. Ondanks dat er niets over Michael Myers naar buiten komt, weet Laurie dat hij nog ergens moet zijn. Terwijl ze zich hierop blijft voorbereiden, leert Allyson dat Corey een duister leven heeft gehad en niet echt zo stabiel lijkt te zijn.
Met deze derde film van de nieuwe Halloween trilogie weten ze de strijd tussen Laurie Strode en Michael Myers op een goede manier af te sluiten. Helaas moet je voor dit einde eerst haast door een geheel andere film heen over het dateleven tussen Allyson en Corey. Deze twee tieners gaan zo samen door hun eigen problemen, waardoor ze op het verkeerde pad belanden. Deze relatie komt wat te geforceerd over, waardoor het je als kijker niet echt interesseert en je blijft wachten tot Michael Myers eindelijk weer eens opduikt in de film.
Michael Myers komt helaas pas ongeveer na de eerste 40 minuten echt in de film naar voren en krijgt dan helaas weinig te doen. Hij weet voor een paar brute en bloederige scenes te zorgen, maar verder wordt de film gevuld met flauwe jump scares. Als er bijvoorbeeld een deur dichtvalt, is hier een onrealistisch hard geluid bij te horen.
Jamie Lee Curtis weet haar waarschijnlijk laatste keer als Laurie Strode wel op een passende manier neer te zetten in de film, maar moet hiervoor ook wachten door het verhaal van Allyson en Corey. Andi Matichak en Rohan Campbell zetten hun rollen op een passende manier neer, alleen komen hun personages dankzij het verhaal wat geforceerd en voorspelbaar over.