Voor wie de tel is kwijtgeraakt: dit is de dertiende Halloween. Nu is het mooi geweest.
play

4,9 details

  • 111 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
111 Min Verenigde Staten

Vier jaar na de gebeurtenissen in Halloween Kills, die vorig jaar uitkwam, woont Laurie bij haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) en van Michael Myers is niks meer vernomen. Laurie is bezig met het schrijven van haar memoires. Tientallen jaren lang heeft Michael een schrikbeeld voor haar gevormd en haar leven beïnvloed, maar Laurie heeft eindelijk besloten om haar woede en angst los te laten en van het leven te genieten. Maar als een jonge man, Corey Cunningham (Rohan Campbell; The Hardy Boys, Virgin River), verdacht wordt van de moord op zijn oppaskind heeft dat een kettingreactie van geweld en angst tot gevolg. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

Regie
David Gordon Green
Cast
Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton, Nick Castle, James Jude Courtney, Kyle Richards, Andi Matichak, Rohan Campbell, Stephanie McIntyre, Candice Rose, Michele Dawson, Emily Brinks, Dillon Belisle, Dawn Lasusky, Joseph D. Webb, Russell Bryan Winstead, David Gurule, Derrick Lemmon, Will Perez, Nick Lawrence, Michael O'Leary, Destiny Mone, Joey Harris, Marteen, Keraun Harris.
Release
06.10.2022
Release NL
13.10.2022
Release DVD
10.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: David Gordon Green | Scenario: David Gordon Green, Chris Bernier, Paul Brad Logan, e.a. | Cast: Jamie Lee Curtis (Laurie Strode), Andi Matichak (Allyson), Rohan Campbell (Corey Cunningham), Will Patton (Officer Hawkins), Kyle Richards (Lindsey Wallace), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2022

Er zijn twee soorten kwaad, zo legt de eeuwig getroebleerde voormalig babysitter Laurie Strode uit aan het vriendje van haar kleindochter. Je hebt het kwaad dat van buitenaf komt, maar veel gevaarlijker is het kwaad dat van binnenuit komt. We zijn er dan inmiddels achter dat het joch, dat luistert naar de naam Corey en doet denken aan een jonge Willem Dafoe, ook wel wat duistere kanten in zich herbergt.

Het is zo onderhand wel mooi geweest met de Halloween-reeks die met dit nieuwste deel inmiddels uit dertien iteraties bestaat. Houdt het dan nooit op? Er zijn reboots en vervolgen geweest die je volgens de een wel en volgens de ander niet mee mag tellen, waardoor je het overzicht al snel kwijtraakt. In 2018 begon regisseur David Gordon Green met wat wel de H40-trilogie wordt genoemd die direct aansluit op de eerste Halloween uit 1978 alsof alle tussenliggende delen niet bestaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (38)

Halloween Ends Nieuwsberichten

Laatste reacties

dragon 2

"...einde halloween het was er aan te zien ook in de vorige films begon er al wat slijtage op te zitten......"

Halloween Ends

acties