Opnieuw grote plannen met 'Halloween': dit keer geen nieuwe trilogie

Opnieuw grote plannen met 'Halloween': dit keer geen nieuwe trilogie

De langlopende horror-franchise verhuist van de bioscoop naar het kleine scherm.

Een jaar geleden kwam er in Halloween Ends een einde aan de strijd tussen Michael Myers en Laurie Strode. Maar net als de moordenaars in horrorfilms komt ook deze franchise weer opnieuw tot leven.

De afgelopen weken werd er flink geboden door verschillende grote studio's voor de rechten van de Halloween-franchise. Deadline maakt bekend dat Miramax de biedoorlog heeft gewonnen. Miramax is nu eigenaar van zowel de film- als tv-rechten van de franchise en is van plan om meerdere films en tv-series te maken.

Halloween op TV
"We zijn erg enthousiast om Halloween naar TV te brengen," vertelt Miramax, hoofd van wereldwijde TV, Marc Helwig. "We kijken er naar uit om een nieuwe generatie fans kennis te laten maken met deze iconische franchise en een nieuwe vorm van verhalen vertellen."

De eerste Halloween van regisseur John Carpenter verscheen in 1978 en wordt gezien als een horror klassieker. In de film ontsnapt de moordenaar Michael Myers uit een psychiatrische inrichting om vervolgens het kleine dorpje Haddonfield te terroriseren.

Oneindige vervolgfilms
Het was de bedoeling van Carpenter om van Halloween een franchise te maken waarin elke film een compleet nieuw verhaal zou vertellen dat zich afspeelt tijdens Halloween. Maar de moordlustige Michael Myers bleek zo populair dat dit plan werd geschrapt en er vervolg na vervolg werd gemaakt.



In totaal zijn er maar liefst 13 Halloween-films, en op Halloween 3: Season of the Witch na, gaan die allemaal over Michael Myers. De laatste 3 films geregisseerd door David Gordon Green negeerden alle vervolgen en dienden als een direct vervolg op het origineel.

NieuwsFilm

meest populair