Eindelijk krijgt Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash, het podium dat ze verdient.

7,6 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Het romantische, maar tevens hartverscheurende verhaal van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash en de moeder van zijn vier dochters.

Regie
Matt Riddlehoover
Cast
Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix, Whoopi Goldberg, Kristen Wiig, Tim Robbins, Elvis Presley, John C. Reilly, Holly Hunter, Peter Falk, Ryan Phillippe, Kris Kristofferson, Albert Brooks, Ginnifer Goodwin, Willie Nelson, Shelley Winters, Johnny Cash, Lucille Ball, Desi Arnaz.
Release
27.04.2020
Release NL
14.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Matt Riddlehoover | Scenario: Matt Riddlehoover | Cast:Rosanna Cash, Kathy Cash, Cindy Cash, Tara Cash| Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2020

De vrouw zijn van één van de beroemdste countryzangers van het moment, dat klinkt fantastisch, maar eindigt vaak in een deceptie. De relatie tussen Johnny Cash en Vivian Liberto was er zo één. Ondanks Vivians onvoorwaardelijke liefde voor Johnny, liep hun relatie stuk en nog erger: Vivian werd uit zijn geschiedenis geschreven. Zelfs het boek dat Vivian schreef over haar jaren met Cash, 'I walked the Line - My Life with Johnny Cash', trok amper de aandacht van de media. Met de documentaire My Darling Vivian geeft regisseur Matt Riddlehoover de eerste vrouw van Johnny Cash het podium dat zij verdient, tot grote dankbaarheid van hun vier dochters.

Los van elkaar vertellen de vier dochters van Vivian en Johnny Cash, Rosanna, Kathy, Cindy en Tara, over de ontmoeting tussen hun ouders, de verschillende fases die hun relatie kende, hun jeugd en de laatste jaren die ze met hun gescheiden ouders doorbrachten. Ze vullen elkaar aan en soms spreken ze elkaar tegen omdat ze zich bepaalde situaties net anders herinneren. De vele brieven die Vivian en Johnny elkaar schreven, foto's, homevideo's en schrijnende krantenkoppen illustreren de verhalen die de zussen vertellen. Over één ding zijn ze het eens: het leven van hun moeder moet verschrikkelijk moeilijk geweest zijn.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

My Darling Vivian

acties