Mrs. F.

Mrs. F. (2020)

Realistische documentaire over een krachtige vrouw die vrouwen aanmoedigt om op te komen voor hun rechten.
play

7,8 details

  • 79 Min
  • Documentaire
  • Nederland
  • Nigeria
79 Min Nederland

Ifeoma Fafunwa, Mrs. F., gaat de uitdaging aan om haar toneelstuk Hear Word! over het misbruik van vrouwen in de Nigeriaanse samenleving te ensceneren in Makoko, een beruchte sloppenwijk in het hart van de megastad Lagos, waar vrouwen lijden onder de dominantie van mannen. Ifeoma breidt de oorspronkelijke cast van Nigeria's meest geprezen actrices uit met jonge vrouwen uit Makoko. Zullen deze vrouwen de moed hebben om de gemeenschap onder ogen te komen, voor zichzelf op te komen en deel uit te maken van een transformatie naar verandering?

Regie
Chris van der Vorm
Release
20.08.2020
Release NL
03.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris van der Vorm | Scenario: Chris van der Vorm | Cast: Ifeoma Fafunwa, Jacqueline Matthew, Christiana Babapinta, Senamin Kankpon, Jakline Dele, e.a.| Speelduur: 77 minuten | Jaar: 2020

Chris van der Vorm werkte zo'n tien jaar lang voor een non-profitorganisatie die streeft naar betere gezondheidszorg in Afrika voordat hij besloot een carrièreswitch te maken en filmmaker te worden. Puttend uit zijn fascinatie voor het land Nigeria, maakt hij zijn debuut met Mrs. F. Met deze documentaire wil Van der Vorm laten zien dat Afrika, en Nigeria in het bijzonder, de potentie heeft om te veranderen. Dat er enorm krachtige mensen rondlopen die deze verandering willen bewerkstelligen, zoals mevrouw F.

De titel van de film verwijst naar Ifeoma Fafunwa, een Nigeriaanse theatermaker wier project Hear Word! centraal staat in deze documentaire. Fafunwa is een dame om U tegen te zeggen. De zelfverzekerdheid straalt van haar af. Ze moet wel, want anders krijgt ze niets voor elkaar in de wereld waarin ze leeft. Ze is een vrouw met een missie: in de drijvende sloppenwijk Makoko een toneelstuk over vrouwenonderdrukking produceren. De rollen moeten gespeeld worden door dappere vrouwelijke bewoners van deze wijk.

videotrailers & clips